Samoopalovací péče - Manufaktura, Eco Sonya, Dove

by - 8:00

Krásné slunečné úterý! Venku už máme teplotně léto, cesty z práce a do práce v MHD začínají zase stát za to a se stoupajícími teplotami ubývá zahalených míst na našich tělech. Pokud jste zrovna nestrávili zimu někde v exotických krajích, tak pravděpodobně budete připomínat barvou sýr. Já musím říct, že mám naštěstí velmi dobrou kůži, která se snadno opálí a chytá pěknou, bronzovou barvu. Ruce tak nejsou problém, ale s nohama už je to horší. Po zimě opravdu nevypadají nic moc, a tak to chce trošku doladit. Stejně tak si neopaluji obličej a snažím se ho mazat opalovacími krémy i pod make-up, protože mi sluníčko většinou zhorší akné. Nejprve sice nastává zlepšení, ale potom přijde peklo daleko horší, takže tohle už neriskuji a ani nedoporučuji, pokud máte také problematickou pleť. V pokračování článku vám tak ukážu tři produkty, které používám k dodání hezčí a zdravější barvy pleti. 
A jako první tu mám Samoopalovací pleťový a tělový fluid od značky Manufaktura. Jedná se v podstatě o novinku, kterou používám nejkratší dobu, ale i tak už jsem schopná vám o ní říct dost. Ještě bych dodala, že nemám ráda a nechci používat vyloženě samoopalovací přípravky - neumím to s nimi, nelíbí se mi, jak postupně flekatí/blednou/mizí a nevyhledávám je. Raději sahám právě po produktech, jako jsou tyto tři - spíše tónovací krémy, které dodají barvu, ale pořád se s nimi snadno pracuje a není to až tak intenzivní wow efekt. 
Tento samoopalovací fluid obsahuje meruňkový, mandlový a jojobový olej, takže nejen, že vytvoří na pleti pěknou barvu, ale zároveň i hydratuje. Balení obsahuje 100 ml produktu a pořídíte ho za 295 Kč. Co se mi líbí moc je samotná tuba, která má nejen pěkný design, ale hlavně obsahuje pumpičku, takže se s krémem lépe manipuluje. Ačkoliv by tento přípravek měl být určený jak na tělo, tak také obličej, já ho na něj nedávám a ani jsem to neměla v plánu. Vzhledem k mé problematické pleti si hodně rozmýšlím, co na obličej dávám a samoopalovací krémy to rozhodně nejsou. Na konci článku ale uvidíte produkt, který mi na obličej vyhovuje a který můžu doporučit právě pro problematickou pleť.
Fluid má moc pěkné a praktické balení s pumpičkou, které vytlačí tak akorát produktu. Samotný produkt je v podstatě bílý krém, který má až lehce gelovou konzistenci, velmi dobře se roztírá, není hutný a rychle se vsákne. Trošku "smrdí" ostatně jako všechny typy těchto produktů, ale není to nic hrozného. Používám ho vždy večer po koupeli a poté, co jsem odstranila peelingem všechna hrubá místa. Druhý den ráno má pleť velmi pěknou bronzovou barvu a je jemná a hydratovaná. Fluid mi neflekatí a vytrácí se rovnoměrně, což je super. Neměla jsem na něj žádnou reakci a nemám mu ani co vytknout. 
Jako druhý produkt tu mám Dove Spa summer revived tělové mléko. Toto mléko pleť lehce tónuje a dodává jí opět opálený nádech. Používám ho nejdelší dobu a především na nohy. Tělové mléko má lehce hutnější konzistenci, oproti Manufaktuře, ale pořád se dobře roztírá a rychle vsakuje. Občas u něj mám po namazání pocit lepkavosti, ale ne vždy. Vypozorovala jsem to hlavně když si natřu trošku větší vrstvu, než je potřeba. "Smrdí" stejně jako fluid od Manufaktury a co se barvy týče, dodává spíše lehčí nádech opálení, než vyloženě bronzovou barvu, je tedy "slabší". Myslím, že se však dá koupit i další verze, která opaluje více. Mléko seženete normálně v drogerii a bývá celkem často v akci. 
A jako poslední tu mám samoopalovací vodu od značky Eco By Sonya. Jedná se o poměrně drahý produkt - lahvička obsahuje 100 ml a stojí 950 Kč, ale nelituji ani koruny, kterou jsem za ni utratila. Jedná se opravdu o bezbarvou vodičku, kterou buďto nanesete na vatový tampón a nebo přímo do dlaní a vmasírujete na vyčištěný obličej. Vodička se rychle vsákne a na první pohled nevidíte rozdíl. Při pravidelné používání ob den až dva však váš obličej získá zdravý nádech letní barvy, žádnou oranžádu ani fleky nečekejte, jedná se opravdu pouze o nádech, velmi přirozený a pěkný.
Tuto vodu používám na obličej a krk a většinou ji nanáším na tampón, což je mi pohodlnější. Opět má svůj specifický "puch", ale není to nic protivného ani odpudivého a na obličeji po nanesení není cítit. Co se mi líbí velmi je fakt, že voda hydratuje a druhý den mám obličej nádherně jemný a takový "naducaný". Další věc, které jsem se bála, byly ucpané póry a pupínky - tak ty se nekonaly. Pleť mi nijak nedráždí a ani nezanáší.
Skleněná lahvička má kapátko, jaké znáte třeba z kapek proti kašli, takže nanesete opravdu malé množství, nevylijete si tam omylem celou lahvičku. Trošku jsem se bála, že 100 ml není až tak moc, ale voda ubývá opravdu pomalu, takže vám vydrží dlouho. 

Co vy a samoopalovací produkty? Používáte nějaké? 

You May Also Like

2 komentářů

  1. Měla jsem Dove, dokonce tu tmavší verzi a efekt nulový.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Wow.. To jsem ani netušila, že Manufaktura něco takového má :-) mile mě překvapila. Já mám nejlepší zkušenosti se samoopalovací pěnou od St.Moriz.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Ať se Vám tu líbí! :)