The ORDINARY - Glycolic Acid 7 % Toning Solution / AHA 30 % + BHA 2 % Peeling Solution

by - 8:30

Po delší době jsem tu opět s další recenzí a tentokrát se podíváme na první dva produkty od značky The Ordinary. Záměrně píšu první dva, protože tuto značku jsem si velmi oblíbila a už jsem od nich měla možnost vyzkoušet poměrně dost produktů, na které se tu postupně také objeví recenze. The Ordinary se poměrně nedávno dostala na výsluní a občas je velmi těžké některé produkty sehnat. Nabízí širokou škálu produktů v péči o pleť a zakládá si na tom, že produkty jsou s co nejjednodušším a nejefektivnějším složením za nízkou cenu. Koupíte si tak jednotlivé složky a můžete si sami namíchat dokonalou péči o pleť. Dneska se konkrétně podíváme na zoubek Glycolic Acid 7 % Toning Solution, což by mělo být ala Pixi Glow a AHA 30 % + BHA 2 % Peeling Solution, které jsem vám už v létě ukazovala na instagramu. Tak jdeme na to.

Jak můžete vidět, už jsem toho od značky The Ordinary vyzkoušela opravdu dost, některé produkty už mám v druhém, či dokonce třetím balení. Na zkoušku jsem si vzala i jeden z jejich make-upů a podkladových bází, ale o těch až později. 
Co se obalů týče, The Ordinary právě proto, aby mohlo držet ceny nízko, používá stejné obaly i papírové krabičky, což je mi upřímně jedno, protože se mi jejich čistý vzhled líbí a pokud díky tomu dostanu kvalitní produkt levněji, zlobit se nebudu. Lahvičky jsou pevné, skleněné a jejich součástí je také funkční kapátko.
Úvodem musím říct, že jsem nikdy předtím nic na bázi chemického peeling/kyselin na obličej nezkoušela a trošku jsem se toho bála. Nicméně slyšela jsem na oba produkty samou chválu, takže jsem to riskla. Pokud začnete používat produkty na této bázi, je několik zásad, které musíte dodržet, abyste si neublížili. Určitě toto nebudou produkty vhodné pro suchou a citlivou pleť, to bych neriskovala. Produkty se používají hlavně večer, protože si nerozumí se slunečním zářením a je nutné přes den používat produkty s SPF ochranným faktorem. Užívám si je teď přes zimu, ale v létě po nich nejspíš sahat nebudu, nebo pouze minimálně. 
Glycolic Acid 7 % Toning Solution je v podstatě tonikum, které používám večer na očištěnou pleť jako poslední krok před séry a krémem. Tonikum funguje jako "exfoliační" v podstatě jako byste si dělali klasicky peeling. Konkrétní složení a doporučení výrobce najdete zde. Používám ho asi druhý měsíc a musím říct, že jsem nikdy neměla jemnější pleť. Na mne funguje skvěle - nevysušuje mi pleť (je potřeba používat kvalitní hydratační krém/sérum), odstraňuje odumřelé buňky, zjemňuje pleť a čeho jsem si také všimla je fakt, že póry okolo nosu jsou menší a pleť je na pohled taková hezčí. Z čeho jsem ještě nadšená je fakt, že urychluje hojení pupínků. Jak možná víte, trápí mne problematická pleť, která se vždy trochu zlepší a pak zase zhorší. Co používám tohle tonikum, pupínky se rychleji hojí a pokud už si nějaké chytře rozrýpu, nemám tam pak týden loupající se stroupek, který nejde zamaskovat, ale do druhého dne se vše odloupne a je to. Na silné akné bych tonikum asi nedoporučila, na pupínky i docela štípe, ale pokud máte jen sem tam něco, myslím, že byste mohli být také spokojení. Na místech, kde pupínky nemám tonikum nijak neštípe, je nutné se vyhýbat očnímu okolí, ale to je vám asi jasné. 
Lahvička je plastová a má dobrý dávkovač. Balení má 240 ml a ubývá velmi pomalu. Co se mi ještě moc líbí je fakt, že valná většina The Ordinary produktů je bez jakékoliv parfemace. A to nejlepší na konec - cena je 8,70 eur. 
A teď něco k tomuto produktu s šíleným názvem - AHA 30 % + BHA 2 % Peeling Solution. Pokud sledujete můj instagram, tak už jste možní viděli video, kde produkt ukazuji - vypadá totiž nejen barvou, ale i konzistencí jako krev. I tento produkt funguje na bázi exfoliace, čímž by pleť měla být projasněná, vypnutá a jemná. Jedno upozornění a moje velké ponaučení - tento produkt je VELMI SILNÝ a pokud jste nikdy předtím nic na bázi chemického peelingu/kyselin na obličeji neměli, tak jím rozhodně nezačínejte a pořiďte si nejprve výše zmíněné Toning Solution. Já jsem totiž byla velmi natěšená, nejprve si koupila tohle a dle návodu - na suchý (to je nutné, protože na jen lehce vlhký obličej to pálí jako čert) obličej jsem aplikovala pár kapek a nechala asi 5 minut působit. No týden jsem si kurýrovala pleť, protože jsem byla jako had svlékající se z kůže, na tvářích jsem měla krupičku z vysušení, nic pěkného. Na podruhé jsem to vyzkoušela asi po třech dnech a za to bych se ještě dnes propleskla, protože to jsem si pleť dorazila. Takže poučení zní, nejprve vyzkoušejte něco méně koncentrovaného a až potom sáhněte po tomto produktu. Na suché pleti ho nechejte maximálně pět minut a nedávejte si ho na obličej častěji jak jednou za měsíc (alespoň ze začátku). Aktuálně ho používám 1-2 měsíčně pouze večer a beru ho jako takový nadstandard právě Toning Solution. Pleť už si zvykla, vysušená ani podrážděná není, naopak je pak ještě jemnější a vypnutější. 
Sérum má klasickou lahvičku s kapátkem (30 ml) a nejsem si jistá, jestli ho vůbec mám šanci někdy vypotřebovat, protože ho stačí pár kapiček. Vzhledem k tomu, že sérum by na pleti nemělo být nikdy déle jak 10 minut a pak je nutné ho důkladně teplou vodou smýt je super, že je zabarvené, protože aspoň dobře vidíte, zda jste ho smyly. Cena je 7,20 eur.

Za sebe můžu rozhodně doporučit Glycolic Acid, tam jsem výsledky a prozářenější pleť zpozorovala asi do měsíce, navíc to není až takový dryák. Co se druhého produktu týče, to bych doporučila pouze zkušenějším a není to nic, co byste nutně potřebovali na běžnou péči o pleť. 

Produkty The Ordinary objednávám z UK buď před LookFantastic, ale tam není plný sortiment, nebo přes jejich hlavní stránky firmy Deciem, odkud objednávám poslední dobou vždy, balíček dojde do týdne a i cena, od které neplatíte poštovné je super, tuším, že je to nějakých 22 eur, což jsou asi 3 produkty, takže si většinou píšu, co chci zkusit a až je toho víc, nebo mi něco dochází, tak objednám.   

Používáte produkty na této bázi? 

You May Also Like

9 komentářů

  1. Já bych se takových produktů asi obávala, nejsem kosmetička ani lekárnice, takže bych měla strach že výrobek špatně použiji.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem se bála, Peeling Solution mi došlo v srpnu a částečně proto, že jsem měla před dovolenou a hlavně proto, že jsem se taky bála, mi doma leželo přes měsíc, než jsem ho zkusila, opravdu to ale není vhodný produkt na začátek, je velmi silný, naopak Toning Solution je moc fajn, určitě si pořídím další balení a myslím, že na začátek je to produkt tak akorát, určitě mi teď tento způsob exfoliace vyhovuje více, než klasické peelingy, které mi na problematickou pleť spíš mechanicky ještě víc podráždily pupínky

      Vymazat
  2. Můžu se prosím zeptat,
    zmiňujete, že silnější chemický peeling (AHA 30 % + BHA 2 % Peeling Solution) používáte 1-2x do měsíce; co se týče slabšího chemického peelingu (Glycolic Acid 7 % Toning Solution) ten lze používat každý den?
    Děkuji za odpověď
    Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, dost záleží na typu pleti a citlivosti. Ze začátku bych určitě nedoporučila používat každý den, ale třeba ob den/dva. Já osobně i nyní používám cca ob den. Raději začít s delšími odstupy, než si pleť zvykne a uvidíte, jak na kyselinu reaguje, než si zbytečně ublížit :)

      Vymazat
    2. To máte pravdu, děkuji.
      Jinak článek pro mě velmi přínosný. Nad tímto peelingem uvažuji již dlouho, jelikož mi klasické mechanické peelingy moc nevyhovují, a právě po přečtení vašeho článku jsem si peeling dnes objednala :-)
      Tereza

      Vymazat
    3. Ráda bych se ještě zeptala, píšete, že Glycolic Acid používáte večer na čistou pleť před nanesením séra a krému, smývá se tedy tento produkt také cca po 5 minutách stejně jako AHA 30 % + BHA 2 % ?
      Děkuji
      Tereza

      Vymazat
    4. Glycolic Acid je už ve formě tonika - tedy navlhčeným tamponkem otřít obličej, vyhnout se oblasti očí a rtů (nebo tam, kde máte jemnou a citlivou pleť) a nesmývat. Já vždycky chvilku počkám, až obličej "uschne" ale smývat nic nemusíte a jen nanesete krém, případně předtím hydratační/jiné sérum. Ještě opatrně s těmito kyselinami na oblast krku, tak je kůže také jemná a mohlo by dojít k podrážděný, já většinou končím na hraně čelisty a dál s tamponkem nezajíždím

      Vymazat
    5. Strašně moc vám děkuji za přínosný článek a veškeré rady. Už se jen těším až přijde a vyzkouším :-)
      Tereza

      Vymazat
  3. Dobrý den, oba tyto produkty používám a jdem s nimi max spokojen. Bohužel jsem nikde nedohlednu, zda je vhodné je používat i v těhotenství? Děkuji za odpověď. :)

    OdpovědětVymazat

Ať se Vám tu líbí! :)