SEA OF SPA - Acne Soap - mýdlo na problematickou pleť

by - 8:30


Dneska máme poslední neděli před tím, než oficiálně začne advent. Hrozně se těším, ale zároveň je to docela děsivé, jak rychle ten rok zase utekl. Pořád mám rozepsané články o mých letošních dovolených, na kterých jsem byla v září a přijde mi to, jako by to byla už věčnost! No ale na co se můžete těšit v dnešním článku? Ukážu vám jednu z věcí, které používám a pomohli mi na problematickou pleť. Několikrát jsem zmiňovala, že po vysazení prášků se moje pleť ty poslední dva roky dělá co chce. Od léta se to však ještě zhoršilo a já všemožně hledala produkty, které by mi pomohly. Mýdlo na akné od značky Sea Of Spa je jedním z těch, po kterých zlepšení vidím. 

Antikoncepci jsem vysadila už před více než dvěma lety (brala jsem ji necelé 4 roky a začala s ní na dnešní dobu velmi pozdě - mezi 18. a 19. rokem). Ze začátku to bylo super, brala jsem Gynex kapky, cyklus se srovnal takřka ihned a pleť byla taky v pohodě. Dokonalá nebyla nikdy, ale sem tam klasický pupínek mě až tak nebral. Nicméně řekněme od začátku letošního roku se má pleť slušně pobláznila. Začaly se mi dělat velké podkožní boláky, a to hlavně na bradě, na čele mezi obočím a nejvíce na obou stranách hrany čelisti. Tam jsem měla celou skupinky menších či větších boláků, kterých jsem se prostě nemohla zbavit nehledě na to, jak strašně to bolelo. S hranou čelisti, kde je výskyt pupínků způsobem především hormonální nerovnováhou, bojuji ještě pořád, nicméně je to stokrát lepší (ťuk ťuk).
Sháněla a zkoušela jsem velkou řadu produktů. Od řekněme září mám však skupinku, která mi vyhovuje a které se držím. Chystám na ni samostatný článek. Dneska bych vám ale ráda ukázala tohle mýdlo na pleť ve zvláštním článku. 
O značce Sea of Spa jsem předtím nikdy neslyšela, narazila jsem na ni však na jedné z mnoha diskuzí, kde si slečny sdělovaly dojmy o tom, co jim pomohlo na akné. Mýdlo obsahuje minerály z Mrtvého moře. V pubertě jsem měla moc ráda masky na pleť právě s bahnem z Mrtvého moře, takže jsem si říkala, že by mohlo mýdlo fungovat i na mou pleť a pořídila si ho. Cenu si přesně nepamatuji, ale tuším, že to bylo okolo 150 Kč, což, vzhledem k tomu, jak dlouho Vám tuhé mýdlo vydrží, je rozhodně super.
Mýdlo příjemně voní. Velmi jemně, čistě. Má tu vůni už zafixovanou s večerní rutinou a evokuje mi právě tu čistotu pleti. Čeho jsem se já osobně bála je fakt, že v mojí hlavě mám tak nějak uloženo tuhé mýdlo = vysušuje jako prase. Tahle rovnice tady naštěstí nefunguje. 
Mýdlo používám tak, že ho v navlhčených dlaních tak 4-5krát protočím a nanesu na obličej, kde ho krouživými pohyby napěním. Zhruba ob den používám ještě silikonovou houbičku na čištění a nebo silikonový čistící kartáček ala Foreo z Lidlu. Mýdlo velmi dobře pění a po spláchnutí vodou máte na obličeji takový ten vrzavý pocit čistoty. Pleť rozhodně není jako sušenka, je velmi jemná a nepne, což je pro mě obrovské plus. Nesnáším, když produkty na akné tak šíleně vysušují, že máte pocit o číslo menšího obličeje. 

Mýdlo používám každý večer po odlíčení na dočištění pleti. Používám ho od září a výsledky vidím. Ubyl počet velkých boláků, ale i ucpaných pórů hlavně v okolí nosu. Věřím, že to není zásluha jen tohoto mýdla, ale i dalších produktů, které vám představím později. Nicméně tohle mýdlo na obličej je prozatím to nejlepší, co jsem z gelů a podobných produktů na obličej vyzkoušela. Můžu ho vřele doporučit, je super i na cestování, protože je skladné a nikde se vám nevylije.

Používáte mycí gely/mýdla při odličování? Máte nějaký oblíbený?

You May Also Like

3 komentářů

  1. Já používám mýdla už roky a moc mi vyhovují. Zrovna mi teď jedno došlo, tak se zkusím podívat po tomto. Vypadá super. Moje nejoblíbenější je asi propolisové mýdlo od Natura Siberica.

    Radu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem četla ještě dobré recenze na sírové mýdlo, ale tohle mi teda sedí skvěle, tak možná sáhnu znovu po něm až ho jednou spotřebuji, přijde mi, že vůbec neubývá :D

      Vymazat
  2. Nikdy jsem neslyšela o značce ani o produktu. Ovšem musím říct, že vypadá docela fajn :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat

Ať se Vám tu líbí! :)