Olejíčky na rty - BALEA, CLARINS, ESSENCE

by - 9:00


Snad nám to jarní a slunečné počasí chvíli vydrží, už to bylo potřeba. Přijde mi, že letos v zimě moc slunečných dní nebylo a já přitom miluju když mrzne a svítí sluníčko. Těšila jsem se proto na jaro jak malá a snad jsme se teda konečně dočkali, aspoň na chvíli. No a nevím jak vy, ale já se změnou počasí pozoruji i změny na pleti - většinou ji mám buď šíleně vysušenou, nebo mi taky raší, stejně jako všechno venku. A dnešní článek bude přesně pro ty případy, kdy jste sušenky - ukážu vám totiž hned tři různé olejíčky na rty. Jsou teď poměrně velkým hitem a stále více značek je zavádí do sortimentu. Koupit je teď můžete i u Essence či Catrice. Ty já doma ale nemám, za to ale vlastním olejíček od značky Balea, který máme nejdéle a pořídila jsem si také Essence limitku a slavný Clarins, který patří mezi ty první olejíčky na rty vůbec.

Tak tady máme všechny tři krasavce pohromadě. Jak můžete vidět, liší se poměrně dost obaly a také i svým obsahem, ale k tomu se ještě dostanu.
Jako první začnu olejíčkem na rty od značky Balea, protože jsem si ho pořídila jako první. Jediný z trojice, kterou vám v tomto článku ukážu má odlišné balení. Produkt je v roll-on tubičce a balení je malinké, ideální i do kapsy.
Ač by se mohlo zdát, že si koupíte pouze malé množství produktu, tubička obsahuje 10 ml, což je vůbec nejvíce z této trojice.
Ač se mi balení líbí, mám s ním trošku problém. Hrozně špatně se s ním totiž pracuje. Roll-on kulička propouští pouze malé množství produktu, takže kolikrát se vám stane, že přejíždíte po rtech a vlastně na nich nic nemáte, chce to trošku cvik a vychytat, jak to vlastně funguje. Co se olejíčku samotného týče, ten mi příjemně, nevtíravě voní. Na rtech je příjemný, i když v porovnání s ostatními nejvíce lepí a věřím, že pro někoho to může být i důvod, proč ho nepoužívat. Na rtech vydrží chvíli a rty jsou po něm příjemné, to zase ano. Hydratační zázrak to ale není, to si raději kupte jelení lůj. Z těchto tří olejíčků je zároveň nejlevnější, i když nyní už jsou k dostání také ve stálém sortimentu olejíčky od Catrice a Essence, takže možná bude lepší se mrknout po nich a vyzkoušet je.
Jako druhý tu mám olejíček od Essence, který ale bohužel byl pouze limitovaná edice a když říkám bohužel, tak to tak opravdu myslím, protože je skvělý. Prodával se ve dvou variantách v meruňkové a růžové. Já si nejprve koupila tu meruňkovou a poté vyhrála růžovou, takže vlastním obě. A ukořistila jsem ve výprodeji také další dva olejíčky, takže na ty se můžete těšit v následující giveaway!
Olejíček má 6,5 ml a má tak nejmenší obsah z těchto tří produktů. Moc se mi líbí balení, které mi připomíná olejíčky od YSL, které jsou teda sakra drahé. 
Olejíček má klasický leskový, pěnový aplikátor, který mi vyhovuje. Od Balea olejíčku se liší tím, že lehce zabarví rty. Ale nelekejte se, olejíček nanesete a on se po chvíli lehce přizpůsobí barvě vašich rtů dodá jim trošku barvy. Není to ale nic dramatického, takže se nemusíte bát, že budete pak vypadat, jako byste zakousli králíka. Na rtech je příjemnější, než Balea, nelepí a přijde mi, že má o něco lehčí texturu, ale možná je to jen tím, že se ta Balea tak špatně nanáší. Musím znovu opakovat, že je škoda, že šlo pouze o limitku, protože ho vřele doporučuji, pokud nemáte peněz nazbyt a toužíte po nějaké olejíčku na rty. Stál totiž 99 Kč, pokud se dobře pamatuji.
No a jako poslední tu mám slavný a oblíbený olejíček na rty od Clarins v malinové verzi, po které jsem toužila dlouho, ale byla okamžitě vyprodaná. Naštěstí ji Clarins zase dalo do prodeje, a tak jsem ho dostala k narozeninám. 
Olejíček má 7 ml a je suverénně nejdražší. Úplně přesně si cenu nepamatuji, ale i se slevou to myslím bylo něco okolo 400  Kč. Má krásné balení, které je pro Clarins typické. 

Co se mi na olejíčku strašně líbí, je aplikátor. Je to nádherná, měkoučká houbička, která po rtech klouže a máte pocit, že vás přímo hladí. Olejíček mi přijde nejhutnější, ale nelepí, ani není na rtech nijak jinak nepříjemný. Je potřeba si dát trošku pozor a odhadnout množství, protože díky většímu aplikátoru můžete na rty nanést až moc produktu a pak už to není ono. Výdrž na rtech je ale poměrně dlouhá a krásně je zjemní. Navíc olejíčky vypadají jako lesky na rty a jsou tak skvělé k běžnému dennímu líčení. Ač je drahý, určitě bych vám ho doporučila, pokud jste ochotní do něj investovat. Olejíček opravdu voní po malinách a dodá rtům velmi jemný, narůžovělý nádech.
ZLEVA: Balea, Essence, Clarins
Pro srovnání, na první pohled je vidět, že balena není tak hutná a tekutá, jako ostatní dva olejíčky, vynikne tak i její trošku odlišná struktura. Pokud bych to měla shrnout, Balea olejíček mi z těchto tří přijde nejhorší, to lepení a nepraktické balení mi bohužel vadí. Na druhou stranu, stojí asi 70 Kč a pokud chcete jen zkusit, zda vám bude trend olejíčků na rty vyhovovat, tak ho klidně zkuste, propadák to není a já ho dopatlu. Essence je super a jestli na něj někde narazíte, tak berte, sice nejsou tak "výživné" jako Clarins, ale bohatě stačí. Clarins je z těchto tří nejlepší, má úžasnou, hutnou texturu, krásně voní a vydrží i na rtech nejdéle. Je ale dost drahý, takže určitě ne pro všechny.

Používáte olejíčky na rty? Jaký vás láká?

You May Also Like

6 komentářů

  1. Olejíčky na rty nepoužívám :) Jen balzámky, ale moc se mi líbí ten od Clarins jak je zbarvený :)

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
  2. Ten odstín olejičku Clarins vypadá krásně. Já mám jen ten Baleácký, pro něj jsem běžela hned jak se začal objevovat na blozích/instagramech. A špatný není, i když teď už se mi ten roll-on aplikátorek zdá asi mírně opotřebený a při použití se mi zasekává.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky se mi zasekává, vždycky ho musím nejdříve rozchodit prstem, špatný určitě není, ale to balení mu dost škodí, bohužel :)

      Vymazat
  3. S tím obličejem to máme bohužel podobně :D Doma ho mám strašně vysušený, kolem nosu a brady úplné šupinky a jakmile dorazím do Brna, tak se lesknu od rána do večera. Olejíčky mám ráda, oblíbila jsem si essence prettifying lip oil, který je teď nový. Mám žlutou a růžovou verzi, stály jen okolo 60 Kč a jsou teď mými kabelkovými oblíbenci :) Vůbec nelepí a rty udrží v hezkém stavu. Lesky jsem nikdy nepoužívala, nesnášela jsem ten pocit na rtech, ale tohle je něco úplně jiného a myslím, že budou fajn i na léto.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Ať se Vám tu líbí! :)