Odličovací oleje - URIAGE vs. BALEA

by - 9:00


Poslední článek se týkal suché olejíčku od Nuxe a dneska u těch olejíčků ještě tak trošku zůstaneme. Ráda bych vám totiž představila dva odličovací oleje - jeden levnější (Balea) a jeden trošku dražší (Uriage), ale pořád velmi dostupný. Poslední asi dva nebo tři měsíce se mi vždy, na týden (my holky víme, který myslím) v měsíci zblázní obličej, mám ho jak sušenku a udělá se mi i jemná krupička. Snažila jsem se tak zaměřit pořádně na hydrataci a přešla jsem v odličování k olejům. Jsou velmi šetrné, rozpustí make-up a jsou také velmi příjemné, nepne po nich obličej a nemáte pocit, že si ho sedřete. 

Již dříve jsem používala odličovací olej od Saloos, který mi vyhovoval, ale byl poměrně malý a drahý. Pak jsem přesedlala zase na jiné způsoby odličování a teď se zase pomalu vracím k olejům, které jsou asi nejšetrnější. 
Olej od značky Uriage koupíte v lékárně Dr. Max. Balení, které mám doma má 150 ml a cena se pohybuje okolo 400 Kč, což úplně málo není. Co se mi líbí, je praktická pumpička. Olej je bez parfemace, což považuji také za plus. Obsahuje minerální a slunečnicový olej, vitamín E a výtažky z brusinek.
Jak uvidíte na fotkách níže, olej má takovou lehce hutnější texturu, přirovnala bych ji více do gelova oproti Balea olejíčku, který je velmi tekutý. Olej nastříkáte do dlaní a vmasírujete do obličeje. Používám i ho na oči. Poté lehce navlhčím dlaně vodou a pokračuji, olej se jakoby napění. Podle návodu byste takto olej měli smýt, ale to teda fakta nejde, jen se zapatlete od hlavy až k patě. Já jsem na setření odličovacích olejů vždy používala odličovací ubrousky či navlhčený ručník a používám je i v tomto případě. Poté obličej dočistím micelárkou nebo čím vám vyhovuje. Musím říct, že make-up i řasenky olej rozpustí skvěle, nic nemusíte dřít, pouze jen setřete, protože veškerý make-up již olejové složky rozpustily.
Olejíček od Balea obsahuje pouze 100 ml, ale má mnohem příznivější cenu - pokud se dobře pamatuji, stojí 69 Kč. Seženete ho tradičně v DM drogerii. Olejíček má pro mě horší dávkovač, mám s tím trošku problém, musí se totiž mačkat pomaleji, jinak se olejem spíš postříkáte a všechno v dosahu tak 30 cm také.
Samotný olej je mnohem více tekutý, než ten od Uriage, což uvidíte hned na dalších fotkách. Také z něj necítím žádnou parfemaci. Použít by se měl úplně stejně, jako jeho kolega nahoře. Nastříkáte si do dlaní dvě až tři pumpičky a vmasírujete do obličeje. Musím říct, že tenhle olej je mi na očích trošku víc nepříjemný, než Uriage olej, ale pořád to není nic hrozného. Opět by se měl prý jen smýt, tak na to také zapomeňte, tenhle se patle ještě mnohem více, budete akorát flekatá panda. Je potřeba ho také setřít ubrousky či vlhkým ručníkem. 
Zde olejíček Uriage, nevím, do jaké míry to bude vidět, ale je hutnější. A dle mého odličuje o něco lépe, rozhodně lépe rozpouští řasenky, u make-upu to až tak nepoznám.
No a zde už velmi tekutá Balea. Olejíček je spíš jak voda. Řasenky odličuje hůře, tam to chce pak dočistit ještě něčím jiným, jinak vám make-up taky rozpustí, ale budete mít pak na odlíčení více zbytků.

Oba dva odličovací oleje můžu doporučit, ani jeden není propadák a make-up rozpustí. Rozhodně teda nefungují na principu rozpustím a smyju vodou, ale to mi ani nijak nevadí. Spotřebuji oba, ale vyhovuje mi více Uriage. Balea je na mě moc tekutá a méně učinná. Pleť mi nedráždí ani jeden olejíček, nezpůsobují mi pupínky, opět mám ale pocit, že po odlíčení s Uriage je pleť víc jemná, ten vláčný pocit (ne lepivý, nepříjemný, pouze "vyživený") tam zůstane. U Balea olejíčku si toho vědoma nejsem. Pokud nechcete investovat do něčeho dražšího, klidně vyzkoušejte Balea olej, jsem ráda, že v drogeriích máme i tento produkt, ačkoliv na trhu jsou lepší (ale draží). Mým favoritem je ale Uriage.

Používáte odličovací oleje?




You May Also Like

4 komentářů

  1. Ten Baleácký mám doma, je to pro mně vlastně nový způsob odličování, protože oleje jsem k tomuto účelu nikdy nepoužívala, takže se ním teprve sžívám, ale třeba mu přijdu na chuť.

    OdpovědětVymazat
  2. Pouzivam CutisHelp gel a na vodeodolne linky detsky olejicek 💄
    Andreablog

    OdpovědětVymazat
  3. Olejíčky vypadají super, já mám taky suchou plet takže potřebuji něco mastnějšího.. používám Take the day off od Clinique a jsem s tím spokojená, ale tyhle dva olejíčky taky nevypadají špatně :) jinak na mém blogu je ted giveaway pokud by jses chtěla zapojit :) odkaz níže

    http://www.terripeterk.com/2016/04/glass-nail-file-skleneny-pilnik-na.html

    OdpovědětVymazat
  4. Já naopak v tom špatném týdnu (pro nás ženy) trpím spíš naopak že se mi pleť nadměrně mastí. Oleje mi přijdou fajn a je to lepší než různé ty dvoufázové odličovače a všelijaké podobné produkty.

    OdpovědětVymazat

Ať se Vám tu líbí! :)