NARS Sheer Glow Foundation

by - 12:30

Nevím jak u vás, ale tady v Brně dneska fouká super ledový vítr a zima se docela vehementně hlásí o slovo. V dnešním článku bych vám ráda napsala své dojmy z make-upu, který jsem si kupovala v září na Dnech Marianne a od té doby ho používám prakticky denně. Řeč je o NARS Sheer Glow Foundation v odstínu MEDIUM1. Na tento make-up mě nalákaly zahraniční blogerky, hlavně Zoella a Tanya Burr. Především ve videích Tanyi mě hodně zaujal, hrozně se mi líbíl ten efekt na pleti, a tak jsem se rozhodla, že ho také vyzkouším. Sleva 20 %  v Sephoře na do byla ideální příležitost. 

NARS jsem si v poslední době hodně oblíbla, začalo to někdy loni, když jsem si postpuně pořídila tvářenky a rozjasňovače a pokračuje to i nadále. Už jsem vám tu ukazovala i svoji "NARS sbírku", takže si o tom obrázek umíte udělat sami :). Co se make-upů týče, vystačím si s těmi z drogerie, přesto mám doma i ty dražší, jako je třeba Chanel. Né že bych tedy nutně potřebovala další nový make-up, to ne, ale tak moc jsem si tento zamilovala z videí, že jsem ho toužila vyzkoušet. Věděla jsem, že ač mám mastnější T-zónu, určitě sáhnu po tomto sheer glow a ne po jeho matném bráškovi a dobře jsem udělala.
V Sephoře jsem zkoušela obě verze a ta matná mi vůbec nevyhovovala konzistencí, naopak tento jsem si zamilovala. Je trochu tekutější a krásně krémový, roztírá se jedna radost a skvěle se i vrství. 
Pořídila jsem si odstín MEDIUM1, který mi v září byl akorát, teď je na mě už malinko tmavší, ale pořád nositelný, a to i proto, že se make-up docela dobře přizpůsobí, i když to tak třeba hned po nanesení nevypadá a přes den neoxiduje. Make-up má klasických 30 ml a bohužel netuším z jakého důvodu, ale u nás není k dostání pumpička, takže si musíte vystačit s náleváním přímo ze skleničky. Chce to cvik, protože make-up je sám o sobě spíše z těch tekutějších. Před použitím je nutné ho protřepat. 
 Když se vrátím ještě k tomu balení, tak to prostě nemá chybu. Celkově se mi jednoduchost NARS produktů moc líbí. Lahvička je bytelná a na cestování trošku nepraktická, to jo, ale vypadá krásně. Víčko je černé a lehce "pogumované,, stejně jako třeba tvářenky, a sice se opatlává, ale stačí setřít a je opět jako nové. S tou pumpičkou je to škoda, takhle se přeci jen vypatlá trošku více produktu, ale jakmile si zvyknete, už krásně odhadnete, kolik ho potřebujete. Já si ho většinou proštěrchám a pak si prsty naťupkám na obličej. Stačí ho velmi málo, pokud nepožadujete extra krytí, tím, jak skvěle se roztírá a případně vrství je i lepší ho dávat raději míň. 
Co na něm miluji je opravdu ten "Sheer Glow" efekt. Na pleti vypadá přirozeně, nedělá nánosy a přesto kryje velmi dobře, zařadila bych ho spíš mezi střední až vyšší krytí, pokud ho navrstvíte. Já ho v T-zóně přepudrovávám, ale i tak si zachová takový ten zdravý leskl pleti. Sjednotí ji velmi dobře a rozzáří. Vydrží mi celý den a nemusím ho ani přepudrovávat znovu, pokud mám zrovna své lepší období, kdy se mi obličej mastí méně a je spíše sušší. 
Za mě je to momentálně nejlepší make-up, jaký jsem kdy měla a i nejpřirozenější. Nemám ráda, když je make-up na pleti moc vidět nebo dělá nánosy ve vráskách, tento to nedělá, nezvýrazňuje ani póry a mé pleti naprosto vyhovuje. Miluju na něm jeho krémovost, krytí a přirozenost. I výběr odstínů je u nás vcelku uspokojivý. Make-up také dobře drží a nějak zvlášť se neotírá. Často nosím brýle a sundávám si je a na nose je sice pak vidět, že jsem je měla, ale stačí trošku upravit prsty a make-up tam pořád je, což třeba u CC krému od Max Factor, který mám jinak moc ráda, tak nebylo a měla jsem na nose světlý pruh bez make-upu, který zůstal na brýlích.  
 Jediné, co můžu vytknout je absence pumpičky, ale za to make-up nemůže, je to jen další na hlavu postavená absurdita českých poboček Sephora. Pokud budete mít možnost, určitě ho vyzkoušejte, poproste třeba o vzoreček, věřím, že vás jeho efekt na pleti učaruje tak, jako mě. Nevím, jestli bude úplně sedět hodně mastné pleti, to spíš ne, ale pokud máte jen mastnější T-zónu, tak ho zkuste. 

Přemýšlím, co bych vám o něm ještě napsala, ale superlativ už bylo dost a nerada bych se znovu opakovala v tom, jak skvělý je.  
Bohužel jsem zapomněla nafotit make-up i na pleti, a tak jediná fotka, kterou s ním mám je velmi nekvalitní, ale napravím to a ukážu vám ho v nějakém z dalších příspěvků.
Make-up seženete v Sephoře a jeho cena se pohybuje někde okolo  1 000 Kč, záleží na prodejně a zrovna probíhajících akcích, kdy jsou většinou věci dražší, než obvykle. Opět doporučuji si vytisknout 15 % za vyplnění dotazníku či si počkat na 20 % slevu a nekupovat ho za plnou cenu. 

Máte zkušenosti z dražšími make-upy? Jaký je pro vás ten nej make-up, který byste doporučili všem?

You May Also Like

1 komentářů

  1. rada by som vyskúšala nejaký makeup od Narsu, pozerala som práve na tento, len na mojej pleti by asi zvýraznil nedostatky, preto by som som skôr siahla po tej matnej verzi. A ešte ma zaujal aj ich tónovač, ale momentálne make-up až tak aktuálne nepotrebujem, tak bude musieť počkať:)

    OdpovědětVymazat

Ať se Vám tu líbí! :)