FUJIFILM INSTAX MINI 7S aneb kouzelná krabička

by - 23:07

Ahoj všem!
Dneska pro Vás mám článek, který není úplně kosmetický, ale rozhodně si myslím, že do blogového světa patří a zaslouží si, aby byl i zde. Jedná se o jednu malou bílou krabičku, co vypadá jako dětská hračka, ale ve skutečnosti to je přímo kouzelná krabička na vzpomínky, nevěříte? Já prvně taky ne, ale má prostě své kouzlo, o které se s Vámi chci podělit. Nečekejte ale recenzi po technické stránce, bude to prostě z pohledu blogerky :)

Fujifilm nejspíš vsadil na to, že čím více "divněji" tenhle foťáček bude vypadat, tím zajímavější bude. A myslím, že to docela vyšlo. Opravdu je to něco co nepřehlédnete, ihned poznáte a zapamatujete si to. 

Jak jsem na něj vlastně přišla já? Přítel je vášnivý fotograf a tuhle hračičku mi ukázal. Nejprve jsem se smála, že tohle jako má fotit, ale ono je to vážně fajn!
V dnešní době má snad každý minimálně obyčejný digitální fotoaparát, ne-li něco kvalitnější a je úplně běžné, že kamkoliv jdete nebo jedete, tak pak máte asi 150 fotek všech možných úhlů, poloh a šklebů :) Já nevím jak vy, ale já mám plný pc fotek, ale už hezkých pár let žádné nedáváme vyvolat. Nějak se nám nechce utrácet za milion fotek, takže si vždycky na fotopapír vytisknu třeba jednu, dvě na nástěnku nebo do rámečku. Jen takovou malou vzpomínku. A přesně na tohle je INSTAX super! Je to totiž kouzelný foťák, ze kterého vám vyleze fotka, bílá a během pár minut se vybarví a voala momentka je na světě. Je to vážně jako kouzlo a mě ještě pořád baví koukat na to, jak se fotka vybarvuje :))
Do foťáku se dokupují pouze fotopapírky, jinak je na AA baterky. Je poměrně velký a vypadá hrozně vtipně když ho držíte a koukáte přes něj hledáčkem, to vás prostě donutí se na fotce usmívat. Dokonce se na něm dá nastavit, jestli fotíte za šera nebo třeba doma. Jo a hrozně vtipně se zapíná! Když mi ho přítel poprvé ukazoval tak chtěl, abych ho zapla a já na to ne a ne přijít! A přitom je to naprosto primitivní - prostě chytíte objektiv a vytáhnete :)
Nahoře je kouzelný chlívek, ze kterého vám vyleze fotka. No a to je vlastně celé. Naprosto primitivní věc, skvělá hračka, taková blbůstka na uchování vzpomínek.

Foťáček stojí asi 2 000 Kč a jak už jsem říkala, pak už stačí jen dokupovat papírky. Rozhodně tohle není věc, kterou byste s sebou tahali na dovolenou místo digitálu a zběsile fotili všechno možné. Spíš mi to přijde ideální na takové ty momenty, co si chcete uchovat. Třeba fotka s kamarádkou/přítelem atd. Fotky jsou super i v tom, že mají formát kreditky a dole se dá ještě připojit nějaký popisek. Nazvala bych to takovým "papírovým instagramem". 


Fotky, které vám vylezou jsou prostě kouzelný, jako celý tenhle mrňous. 

 

Jediná nevýhoda, se kterou se ale musí počítat je, že se vám fotka prostě musí povést na poprvé, smazat to nejde a vyleze vám přesně to, co vyfotíte. Takže občas prostě stojíte s bílou fotkou v ruce a čekáte, co se tam vlastně vybarví a může se stát, že se leknete, viz fotky nahoře (na potřetí to vyšlo! :)). Ale aspoň se máte čemu smát.

Takhle vypadá fotka, když vyleze a tak do pár minutek se začnou objevovat obrysy, zabarví se a je to! :)

Tak to by bylo asi tak vše, co jsem vám o tomhle bílém miminku chtěla říct. Doufám, že se vám trošku nezvyklý článek líbil a že jsem vás třeba i inspirovala pro koupi dárku, když se nám blíží ty Vánoce (šílenost!!!). Já INSTAX za sebe doporučit můžu a zaručuju vám, že čekání na to, než vám vyleze a vybarví se fotka si stoprocentně zamilujete :). 

You May Also Like

2 komentářů

Ať se Vám tu líbí! :)