TO NEJ Z ROKU 2016

by - 19:43


Už jen dva dny a máme tu únor, to to zase uteklo. Jsem moc ráda, že se mi povedlo sepsat a vydat dnešní článek ještě v lednu. Ukážu vám v něm to nejlepší, co jsem za rok 2016 vyzkoušela a oblíbila si. Doufám, že jsem na nic nezapomněla. Snažila jsem se produkty rozdělit do kategorií, aby byl článek přehlednější. Na některé produkty už na blogu jsou podrobné recenze, na ty ostatní určitě budou. No a protože to tentokrát bude delší, tak konec okecávání a jdeme na to.

Začnu dekorativní kosmetikou. Z pudrů jsem loni hned v lednu konečně vyzkoušela slavný Make-Up For Ever HD Powder v sypké formě a velmi si ho oblíbila. Velmi dobře fixuje, na pleti je neviditelný a dělá moc pěkný, přirozený vzhled. Z těch levnějších je mým favoritem jednoznačně NYX HD pudr jak v nažloutlém odstínu, tak hlavně v tom transparentním. Podle toho, že je věčně vyprodaný soudím, že nejsem jediná, kdo si ho zamiloval. Má velmi podobné vlastnosti, jako MUFE pudr, jen ta cena je trošku někde jinde.
Co se očních stínů týče, v roce 2016 jsem si pořídila poměrně dost paletek (ale taky nějaké prodala, jako třeba NAKED 3, se kterou jsem si nějak přestala rozumět). Hned v lednu jsem si pořídila paletku od Charlotte Tillbury, která obsahuje 4 oční stíny přesně v mých barvách. Na jaře jsem ulovila paletku Od Too Faced Sweet Peach, která byla v té době limitovanou kolekcí. Nyní je však pro obrovský zájem zařazena zpět do prodeje do stále kolekce. Paletka je skvělá a já ji používala hlavně v létě. Na podzim jsem si potom koupila na Dnech Marianne paletku od Clarins, na kterou jsem nedávno psala recenzi. Je nádherná, konzistencí se stíny malinko liší, ale na jejich kvalitě to nic nemění. No a skoro na konci roku jsem neodolala a pořídila si paletku od Urban Decay, kterou jsem vlastně vůbec nechtěla a nezaujala mě do té doby, než jsem si ji v Sephoře vyzkoušela. Obsahuje matné stíny a je prostě skvělá.
Z produktů na rty jsem vybrala čtyři rtěnky, které jsem si pořídila v roce 216 a zároveň patří mezi vůbec mé nejpoužívanější. První jsem si kupovala v Londýně na přelomu roku 2015/2016 a jedná se o rtěnku od Charlotte Tillbury v odstínu Bitch Perfect. V Londýně jsem si koupila také rtěnku od značky KIKO, kterou jsem si zamilovala okamžitě hlavně proto, že je nádherně hydratační a má skvělý odstín, který se hodí ke všemu. Jako další tu mám rtěnky od Rimmelu. Doma jich mám několik, ale tahle je z nich rozhodě nejlepší. Sedí mi jak odstín, tak hlavně konzistence, která je také více hydratační a velmi příjemná na rtech. No a poslední tu mám rtěnku od MAC v odstínu CreamCup, po které jsem pokukovala hrozně dlouho a jsem moc ráda, že jsem si ji nakonec pořídila, protože je nádherná. 
ZLEVA: Charlotte Tillbury, MAC, KIKO, Rimmel
Zde jsou zmíněné rtěnky. Nelze přehlédnout, jaké odstíny rtěnek mám nejraději :)
Co se make-upů a korektorů týče, zejména korektorů jsem loni vyzkoušela hodně. U make-upů mám jednu stálici už asi třetí rok a tou je Estée Lauder Double Wear. V roce 2016 ale Catrice na trh přišla s HD Liquid Coverage make-upem, který jsem si naprosto zamilovala. Dělá nádherný, přirozený vzhled pleti a na to, jak je lehký, velmi dobře kryje. Zvykla jsem si ho teď v zimě míchat právě s Double Wear a dohromady jsou skvělá dvojka. 
Z korektorů je mým jednoznačným objevem Naked Skin od Urban Decay v lososovém odstínu. Velmi dobře redukuje tmavé kruhy pod očima a má skvělou krycí schopnost. Konečně jsem se také dostala k tomu vyzkoušet slavný Pro LongWear korektor od MAC. Kromě toho, že mě na něm vytáčí ta pumpička, která zbytečně plýtvá samotným produktem, tak jinak je super. Používám ho nejvíc samostatně ve dnech, kdy nepotřebuji nějaké extra krytí, ale přesto nechci chodit úplně nenalíčená. 
A jako poslední z dekorativní kosmetiky tu mám takovou všehochuť. Mám tu podkladovou bázi od NYX Angel Veil, která dělá krásně hebkou pleť. Potom opět od NYX matující fixační sprej, který jsem si hodně oblíbila, opravdu make-upu prodlouží výdrž a akorát mi dochází, takže plánuji koupit další balení. Z řasenek jsem letos objevila Miss Sporty, o které jsem vám také nedávno psala samostatnou recenzi. Jedná se o naprosto obyčejnou, levnou řasenku, která ale velmi dobře drží a dělá pěkné řasy. A jako poslední tu mám rozjasňovač od Make-up For Ever, který jsem dostala od Ježíška a okamžitě si ho zamilovala. Vypadá velmi přirozeně, obličeji dodá zdravý nádech, ale bez efektu discokoule.
Z laků na nehty jsem objevila Super Gel od Rimmelu. Na nehtech vydrží velmi dlouho i v "drsných" podmínkách, kdy jsem na zahradě sázela květiny a plela mrkev. Objevila jsem také laky od značky Trend it Up, která se prodává od loňska v DM. Mají nádherné odstíny a vlastně můžu říct, že jsem od této značky vyzkoušela také pudr, paletku očních stínů i gel na obočí a všechny zmíněné produkty rozhodně nepatří mezi propadáky. 
V roce 2016 jsem začala používat na nanášení make-upu místo štětce houbičky. Riskla jsem to a v únoru si koupila Beauty Blender - a zamilovala se. Od té doby jsem na štětec nesáhla. Vyzkoušela jsem i houbičky od Real Techniques a pokud nechcete investovat plnou cenu do Beauty Blenderu, kupte si tuto alternativu, protože je stejně skvělá. Já jsem dostala k Vánocům nový BB, ale až mi opět odejde do houbičkového nebe, koupím si nejspíš znovu Real Techniques.
Společně s Beauty Blenderem jsem si v únoru pořídila i odličovací ručník Make-up Eraser. Bála jsem se, že budu zklamaná, ale opak byl pravdou. Nechápu, na jakém principu to funguje, ale fakt to naprosto snadno odstraní jak řasenku, tak veškerý make-up. Jak můžete vidět, používám ho v podstatě celý rok (ne tedy úplně každý den) a ručník vypadá pořád jako nový a stále stejně dobře odličuje.
Než se vrhnu naplno do pečující kosmetiky, ráda bych ještě zmínila dvě silikonové "houbičky" na čistění pleti. Ta zelená je obyčejná z DM drogerie a je super na cestování. V Lidlu jsem si pak pořídila silikonový čistič ala slavná Luna. Oba jsou super a používám je společně s čistícími gely. Pleť je pak nádherně hladká a mám pocit pořádně vyčištěného obličeje.
A jsme u pečující kosmetiky. Rok 2016, hlavně jeho druhá půlka, byla pro mne ve znamení boje s problematickou pletí. Dala mi dost zabrat, ale klepu to, vypadá to, že se mi podařilo najít vhodné přípravky, které mi ji daly zase do pořádku. Můj nejoblíbenější denní krém je jednoznačně od značky Simple, kupovala jsem ho v Londýně. Na noc jsem používala Krásnou slečnu od Havlíkovy přírodní apotéky. Mám již skoro spotřebované druhé balení. Skinoren mě zachránil od velkých, podkožních boláků, také mám druhé balení a nedám na něj dopustit. A na suché rty a vůbec na suchá místa kdekoliv na těle je naprosto skvělý Havlíkův přírodní zázrak
Přípravek, který jsem si naprosto zamilovala a má velký podíl na tom, že mám teď pleť v dobrém stavu, je Konopné olejové sérum "Clear" od značky Delibutus. Určitě na něj bude ještě samostatný článek. Sérum používám na navlhčenou pleť, na což je skvělá Bylinná osvěžující voda od Havlíka. Krásně voní a pleť osvěží a připraví na oleje.
Co se odličování týče, tak jednoznačným vítězem a překvapením je pro mě Garnier dvoufázová micelární voda. Je skvělá a mám už asi třetí balení. Bojovníkem proti pupínkům je Salicylový líh od firmy Bione. Je to teda agresivní bojovník, ale můj zachránce, opět o něm bude řeč v samostatném článku. Nejlepší tonikum za rok 2016 je pro mě Nature Siberica - je velmi jemné, nevysušuje a pleť mi ráno krásně osvěží. A nesmím zapomenout zmínit i Koloidní stříbro, které má skvělé desinfekční účinky a používala jsem ho na čištění zanícených míst na pleti.
Z čistících gelů to v roce 2016 vyhrál Medik8. Krom toho, že nádherně voní a stačí ho opravu maličko, je po něm pleť hladká a nevysušená. Velmi mi také pomohlo Mýdlo z mrtvého moře, které také nevysušuje a pleť skvěle vyčistí. Všechny zmíněné produkty, které mi pomohly napravit mou pleť, budou zmíněné v samostatném článku s péči o problematickou pleť.
A jako poslední objev roku 2016 tu mám sprchové oleje. Jako první jsem si koupila meruňkový olej od Manufaktury. Zamilovala jsem se do něj a když se pak v Brně začala prodávat značka Rituals, neodolala jsem se a pořídila si jeden i od nich. Vyhovují mi hlavně proto, že máme hodně tvrdou vodu a ne vždy se mi chce mazat krémem. 

Sláva a jsem na konci! Jestli jste to dočetli až sem, máte můj obdiv! Budu ráda, když mi napíšete, co jste objevili a oblíbili si v roce 2016 vy.

You May Also Like

4 komentářů

  1. Panejo, to je slušný přehled! :-) Houbičku namísto štětce jsem vyzkoušela teprve nedávno (od Annabelle Minerals) a docela zírám, jaký fantastický pomocník je to na nanášení korektoru pod oči! Pro tenhle krok jsem taky štětec úplně vynechala :-)
    A po Delibutus séru taky pokukuju. Šla bych ale do varianty Smooth. Stejně se ale těším na podrobnější recenzi i o té variantě Clear! :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  2. Téda, úžasný přehled. :-) Já se letos chci mrknout na paletku Peach od Too Faced, protože předtím jsem ji nestihla, ale musím ji mít.. :D :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný článek, já jsem závislák na paletky na oči, takže jsi mě s nimi potěšila :-) ty barvičky jsou úžasné.
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  4. Suprový článek :) Nějaké takové odstíny rtěnek aspon jednu bych ráda chtěla, žádnou nude jeste nemám.

    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat

Ať se Vám tu líbí! :)