SEPHORA Contouring 101 Face Palette

by - 13:42


Jak si užíváte toho krásného počasí? Mě vždycky hrozně štve, když je tak krásně a já trčím v práci a můžu tak maximálně koukat z okna. Ale co už, vydělávat se musí! Dneska bych vám ráda pověděla něco o konturovací paletce (no spíš paletě, je zatraceně velká) od Sephory, kterou jsem dostala k Vánocům. Velmi mě zaujala v předvánočním katalogu, takže jsem si o ni napsala Ježíškovi a ten se pochlapil a pořídil mi ji. Protože mě trápí výrazné kruhy pod očima, používám nejraději žluté či lososové korektory a na zapudrování, které je nutné, abych odpoledne nehledala korektor někde na bradě, nejraději právě žluté pudry. Těch ale moc není, co si budeme povídat. To byl asi hlavní impulz, proč si tuhle paletku přát. Navíc se tak nějak pomalu, ale jistě učím konturovat, takže se mi hodí i tři odstíny hnědé, které v paletce jsou.
Paletka je opravdu velká, větší než moje dlaň a má 26,3 gramu, což je na jednu stranu nepraktické na cestování/uskladnění, ale na druhou stranu je to super vzhledem k tomu, jak jsou barvy rozloženy, protože jinak byste je neměli jak nabrat štětcem. Používám malý konturovací štětec od Real Techniques, který akorát pasuje do barevných pásů v paletce.
Uvnitř paletky najdete dva světlé odstíny, jeden do žluta a jeden spíše do růžova + tři tmavé na konturování v teplých i studených podtónech. 
Pudr má velmi příjemnou texturu, takovou až do krémova, takže se s ním pěkně pracuje a je i velmi slušně pigmentovaný. Docela práší, ale katastrofa  to není a odpouštím to téhle paletce hlavně pro to, jaké odstíny obsahuje. Žlutý pudr je totiž docela těžko k sehnání a stejně tak bronzer ve studených podtónech. Po zapudrování pod pudrem korektor necuckovatí, dobře fixuje a i na tvářích drží velmi dobře.
Nejvíce z paletky používám dva světlé odstíny, kterými zapudrovávám korektor pod očima a protáhnu pudr do V až k nosu a na tváře. Jak už jsem říkala, konturování není zrovna moje silná stránka a většinou na to tak nějak "kašlu", ale ráda bych se to pořádně naučila. Nejvíce mi na to vyhovuje tmavý odstín, který je napravo a na fotce výše je úplně poslední. 

Za sebe tuhle konturovací paletku můžu doporučit, pokud využijete odstíny, vyzkoušejte ji, má velmi příjemnou texturu i pigmentaci a navíc obsahuje hned několik odstínů, takže si můžete vyhrát. 

Konturujete si obličej?

You May Also Like

3 komentářů

  1. Musím podotknout že má teda velkou barevnou škálu. Konturovat se taky musím naučit, doteď jsem to ještě nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
  2. Ja konturovat jeste neumim, rada bych se to i naucila.:-)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ten nejtmavší odstín bych se asi docela bála používat, ale věřím, že pokud to s ním někdo umí, tak výsledek může vypadat dobře. Za mě jsou asi nejlepší ty dva nejsvětlejší tóny :)

    Piosek

    OdpovědětVymazat

Ať se Vám tu líbí! :)