My Blush Collection - mé tvářenky

by - 10:00


Nevím jak vy, ale já hrozně ráda "očumuji" jakou kosmetiku kdo používá. Snad to bude bavit i vás, protože dnešní článek bude o mých tvářenkách. Není to tak dlouho, co jsem je trošku probírala a nechala si opravdu jen ty, které používám a vím, že používat budu. Když na to tak koukám, je to velmi různorodá hromádka s levnými i dražšími značkami. Některé tvářenky jsou součástí konturovacích trio paletek, které jsou super třeba pokud cestujete. Tak jdeme na to!

Má aktuální sbírka tvářenek čítá momentálně 15 kousků s tím, že dvě tvářenky jsou součástí konturovacích paletek. Tvářenky většinou kupuji hlavně podle barev a konzistence. Pigmentaci také řeším, ale někdy je opravdu super pigmetnace u tvářenek spíše na škodu, hlavně pokud s nimi ještě moc neumíte. Dříve jsem tak měla doma i pár Essence kulatých tvářenek, které sice nevydržely závratně dlouho, ale službu odvedly také, navíc jsou levné.
Co se barev týče, tak to většinou moc neřeším, prostě mě musí zaujmout. Nemám ale ráda tvářenky s výraznými třpytkami, jemný lesk či odlesk třeba dozlatova mi nevadí, ale to vám bude asi jasné, jakmile uvidíte, jaké tvářenky vlastním.
Začnu těmi konturovacími paletkami. Ta větší je paletka od britské youtuberky Tanyi Burr a kupovala jsem ji v Londýně. Tvářenka je taková sušší a docela dost práší, ale má moc pěknou broskvovou barvu, která vypadá na tvářích přirozeně. Je na ni ale potřeba dobrý štětec, který se popere s nic moc strukturou. (recenze ZDE)

Druhá paletka je potom slavné konturovací trio od Sleek. Tvářenka je potom často přirovnávána k asi nejprofláklejší NARS tvářence Orgasm. Barvičky jsou si opravdu trošku podobné, ale NARS je více dorůžova. Tohle je spíše oranžovo-červená s výrazným zlatým třpytem. Tvářenka je super pigmentovaná a taky dost práší, takže tady je to vždycky docela bojovka nevypadat jako Marfuška. Barva je to ale krásná a za tu námahu stojí. Mám ji nejraději v létě, na zimu mi nějak nesedí. (recenze ZDE)
Jako další tu mám dva své poklady od NARS. Tyhle tvářenky buď milujete nebo nesnášíte, alespoň co jsem tak četla. Já je mám ráda a vyhovují mi jak strukturou, pigmentací, výdrží, tak i nádhernými odstíny, které třeba na první pohled vypadají nic moc, ale umějí to pořádně rozbalit na tvářích.

Mou první byla Sin, což je velmi zvláštní hnědo-fialový odstín se zlatým třpytem. Čekala jsem na ni asi dva měsíce, než ji naskladnili a rozhodně nelituji. Tenhle odstín nejčastěji nosím na podzim/v zimě. (recenze ZDE)

Druhou je potom velmi jemná a přirozený Deep Throat. Jedná se o růžovo-broskvovou tvářenku opět s nepatrným třpytem. Barva se mi hodí ke každému líčení a rozzáří přirozeně obličej. (recenze ZDE)
Dále tu mám tři prcky, kteří jsou super na cestování, protože zaberou minimum místa. Když to vezmu zleva, ta první je Maybelline Colorama v odstínu 201 a jedná se o typickou drogérkovou záležitost. Obal nic moc, ale funkční, tvářenka je však velmi kvalitní, vydrží a má pěknou konzistenci. Odstín je to poměrně výrazný s lehkým odleskem a já ji mám nejraději na jaro. (recenze ZDE)

Dva další bráškové jsou od Bourjois a byly to mé první "dražší" tvářenky kupované ještě v době, kdy Sephora měla Bourjois stojánek. Jedná se o zapečené tvářenky, takže rozhodně nepráší, ale také se s nimi hůře pracuje. Chce to kvalitní štětec, který je dokáže nabrat. Jinak vám ale vydrží do konce života, protože si nedovedu představit jak dlouho bych se s nimi musela líčit, abych je spotřebovala. Hnědý odstín je 03 Brun Cuivré. Je to moc pěkná bronzová barva, kterou jsem chtěla hlavně na léto, ale je o něco hůře pigmentovaný, než jeho bráška a dost blbě se s ním pracuje, chce to trpělivost. Druhá tvářenka je asi v tom nejslavnějším odstínu 34 Rose d'Or. Je to nádherná růžovo zlatá barva, která se i pěkně nabírá a na tvářích se mi moc líbí. Tvářenky mi navíc hrozně pěkně voní. (recenze ZDE)
ZLEVA: Alverde, S-he
Další dvě tvářenky jsou také drogérkové a bohužel se obávám, že už se ani jedna nedá sehnat. Mramorová tvářenka od Alverde byla limitka, což je škoda, protože má moc pěknou a výrazně růžovou barvu. Je taky zapečená, takže tolik nepráší a pěkně se s ní pracuje. Jediný můj problém s ní je ten, že se mi hned doma rozpadla (rozlepila) a pak mi taky hrozně smrdí, ale na tvářích to naštěstí není cítit.

Druhou tvářenkou je prastará S-he (odstín už dávno smazán), což byla jedna z mých úplně prvních tvářenek vůbec. Nějak ji ale nemám to srdce vyhodit, protože se mi moc líbí její cihlový odstín, vypadá přirozeně, navíc je i pěkně pigmentovaná a má fajn strukturu. 
Já těch tvářenek mám vlastně víc, než 15, protože některé obsahují více odstínů, jako tyto od Catrice a Estée Lauder. Ani jednu z nich jsem si nekupovala sama. Catrice jsem vyhrála a EL dostala ve vánočním balíčku od přítele.

Začnu triem od Catrice, které patří mezi novinky v sortimentu. K dostání je ve více kombinací, tahle se mi ale líbí nejvíce. Samostatnou recenzi na ně teprve chystám, takže prozatím prozradím jen to, že jsou opravdu povedené, mají krásné barvy, dobrou strukturu, pigmentaci i výdrž a pokud nechcete utratit majland, tak vřele doporučuji. Odstíny jsou to růžovo-oranžové, ten nejsvětlejší je pak spíše něco mezi tvářenkou a rozjasňovačem. Líbí se mi, že prostřední odstín je matný, takže opravdu velmi dobře poskládaná paletka.(recenze ZDE)

Co se Estée Lauder týče, tak tuhle paletku mám moc ráda na cesty. Je malinká, ale přitom máte na výběr ze dvou tvářenek. Tmavší je spíše růžovo-fialová, výraznější. Světlá je velmi přirozená růžová na běžné denní líčení naprosto ideální. Navíc pigmentace není super vysoká, takže se dají i navrstvit a skvěle se s nimi pracuje. Netuším ale, jestli se dají sehnat, protože paletka byla součástí vánočního setu. (recenze ZDE)
nahoře Lancome, dole Benefit
A už se pomalu blížíme ke konci. Lancome je bohužel taky limitka. Hrozně dlouho mi stačilo se na ni jen koukat, než jsem ji začala používat, protože měla hrozně pěkně udělaný reliéf. Jinak jde ale o decentně pigmentovanou hnědo-oranžovou tvářenku, která nepráší. Patří taky mezi mé podzimní favority. 

Tvářenka Rockateur od Benefitu je asi má nejoblíbenější, nebo minimálně patří do TOP 3. Krom toho, že nepráší a má ideální pigmetnaci, tak ačkoliv odstín takhle vypadá nic moc, na tvářích je to nádhera. Je to taková hnědo-oranžovo-růžová s nádherným zdravým leskem. Sahám po ní asi nejčastěji, což jde poznat podle toho, že už uprostřed vidím dno :(. (recenze ZDE)
ZLEVA: Milani, Sephora
A máme tu poslední dvě (vlastně tři) tvářenky z mé sbírky. Odstín Luminoso od Milani miluje snad každý, kdo tyhle tvářenky má. Jsou sice zapečené, ale přesto ne "zatvrdlé" takže se s nimi dobře pracuje a dokonce trochu práší. Ten odstín je potřeba vyzkoušet, protože jde jen těžko popsat. Opět je to něco mezi oranžovo-růžovou s nádherným zdravým leskem. Vypadá skvěle a zdravě, jen to balení je dost naprd, bohužel. (recenze ZDE)

A poslední tu mám letošní narozeninový dárek ze Sephory - duo tvářenek v oranžové a růžové barvě. Tvářenky jsou dost výrazné a nejsou to zrovna moje barvy. Musím se s nimi naučit pracovat, protože tím, jak jsou to syté a křiklavé odstíny, se s nimi musí opatrně. Nechala jsem si duo ale proto, že takové barvy nemám a na experimenty se to hodí. 
Tvářenky zespodu nahoru:
Tanya Burr, Sleek, NARS Deep Throat, NARS Sin, Bourjois 34, Bourjois 03, Maybelline Colorama 201, S-he tvářenka, Alverde mramorová tvářenka
Tvářenky zespodu nahoru:
Benefit Rockateur, Lancome tvářenka, Estée Lauder duo tvářenek, Milani Luminoso, Sephora duo tvářenek, Catrice trio tvářenek

Uf! A jsme na konci? Co vy a tvářenky, jaké máte rádi značky/barvy?

You May Also Like

4 komentářů

  1. U mně vévodí značka Essence, to jsou pořád nějaké limitky a když nic, tak tvářenky mně osloví skoro vždy, co na tom, že doma pak většinou zjistím, že jsou povedené jen vizuálně..už bych měla zase udělat čistku. To trio od Catrice už jsem očumovala a asi je budu muset mít:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. joo vzhled je potvora, ten dokáže zlákat pořádně :D

      Vymazat
  2. Ty mas teda pěknou sbírku! :) Já mám 3 tvářenky a snad to ani nevypotřebuji :D
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to teda jo, novou jsem si teda ale už sakra dlouho nekoupila, jen jsem vlastně naposledy vyhrála to Catrice trio :D

      Vymazat

Ať se Vám tu líbí! :)