NUXE suchý olej

by - 13:04


Po pár dnech strávených v posteli jsem ráno konečně naklusala do práce (s radostí samozřejmě). Sice bych ještě pořád mohla chodit s kramlíčkem na nose, ale zbytky rýmičky už rozchodím. Tentokrát jsem si pro vás připravila článek o poměrně profláknutém suchém oleji od značky NUXE. Už je to hodně dlouho, co jsem toužila vyzkoušet něco od této značky a Ježíšek mi na minulé Vánoce udělal konečně radost. Suché oleje jsem si docela oblíbila, třeba Bioderma na opalování je můj favorit. Mám totiž oleje moc ráda, víc jak krémy, ale vždycky jsem nesnášela ten mastný pocit na pleti. Tohle je skvělý kompromis.
Olejíček od NUXE je multifunkční, můžete ho použít jak na obličej, tak na zbytek těla i vlasy. Obsahuje šest rostlinných olejů a vitamín E. Dle popisku je prý tvořen z 97,8 % složkami přírodního původu (tak jim budeme věřit). Viděla jsem k dostání i verzi se třpytkami, ale tu bych tolik nevyužila, takže jsem si přála tuto klasickou.
K dostání je balení ve velikosti 50 ml a 100 ml. Já jsem poprvé NUXE kosmetiku viděla na živo v Chytré lékárně. Moc se mi líbí samotné provedení olejíčku. Na první pohled bych totiž řekla, že se jedná o nějaký parfém, než o olejíček. Ale to jsou samozřejmě jen drobnosti, důležité je, jaký je samotný produkt uvnitř.
Co mě zaujalo jako první je vůně olejíčku. Je výrazná a poměrně silná. Pokud se jím namažu přes den, určitě bych přes něj nestříkala parfém, protože už by to bylo (aspoň na mě) trošku moc. Vůně se mi ale moc líbí, působí na mě tak nějak uklidňujícím a "luxusním" dojmem zároveň.
Olejíček má i skvěle vymyšlené dávkování. U třeba odličovacích olejů mám vždycky trošku problém v tom, že při dávkování jsem celá zapatlaná, navíc se pak produktem zbytečně plýtvá a to já ráda nemám. Toto balení je vyřešené o něco jako dávkovač. Olejíček vám tak nevyteče, když balení nahnete, ale musíte s ním jakoby "ťupkat" a tím dávkujete menší množství oleje.
Já většinou takto olejíček naťupkám buď do dlaně a nebo přímo na tělo a poté rozetřu. Olejíček se roztírá nádherně a ihned se vsakuje. Tím, že se jedná o suchý olej vám pokožka zůstane pouze jemná a voňavá, nikoliv mastná, lepivá a podobně.
Zkoušela jsem ho i do vlasů a nádherně je provoní. Oblíbila jsem si ho hlavně když si chci udělat radost, jinak na běžné mazání používám spíše krémy. Jsem moc ráda, že jsem olejíček vyzkoušela a za sebe ho můžu doporučit, pokud si chcete udělat radost něčím podobným. Doporučuji ale prvně vyzkoušet v lékárně, jestli vám bude voně. Stále více se řadím se mezi fanoušky suchý olejů. To, že pokožku zjemní a dodají jí lesk, ale neupatlou vás, je naprosto skvělý. 

Cena je vyšší, 50 ml balení stojí okolo 500 Kč. Já se s ním nemažu pravidelně a ne celé tělo, takže mi vydrží opravdu dlouho, stačí vám malé množství. Popravdě díky výrazné (ale příjemné) vůni si ani nedovedu představit mazat si s ním celé tělo. 

Znáte Nuxe? A zkoušeli jste už nějaký suchý olej?

You May Also Like

4 komentářů

  1. Co jsem tak čichala k těmto olejům nic moc voňavé mi nepřišly takže bych o něm asi neuvažovala. Každopádně jiný olej na potírání bych uvítala, znám pouze Saloos ale jinak nemáme v drogeriích moc velký výběr takovéto kosmetiky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já si myslím, že ta vůně nebude pro každého, je výrazná :) a máš pravdu, já jsem zkoušela nějaký olej obyč z Rossmanna a katastrofa, upatlaná jsem byla ještě ráno a to nemluvím o všem okolo, něco by to chtělo :)

      Vymazat
  2. Já jsem od Nuxe ještě nic nezkoušela a suché oleje můžou být fajn. Silnější vůně by mi možná ani nevadila. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to super vynález, třeba ten opalovací od Biodermy je můj poklad k moři, nesnáším roztírání opalovacích krémů, navíc se pleť krásně leskne :-)

      Vymazat

Ať se Vám tu líbí! :)