Zázrak jménem MAKE-UP ERASER

by - 9:00


Máte rádi zázraky? Jestli jo, tak dnešní článek bude přesně pro vás, protože vám jeden taková zázrak ukážu. Od února je v Sephoře k dostání ručník "Make-up Eraser", který by měl pouze za pomoci vody odstranit veškerý make-up a to pouhým setřením. Tahle věcička mě zaujala už docela dávno, když ho ve videu ukazovala Tati a srovnávala s klasickým ručníkem. No a když mi došel katalog Sephora s 20 % slevou, bylo jasné, že ho prostě musím zkusit. Používám ho už 14 dnů, a tak jsem se rozhodla vám své dojmy popsat. A jako bonus tentokrát i s pidi amatérskou videoukázkou, abyste mi věřili, protože to, co tahle potvůrka umí, je opravdu těžko uvěřitelné, dokud to nevidíte na vlastní oči/nezkusíte.
Tahle malá, růžová věcička je nejen vcelku roztomilý, ale hlavně schopný pomocník. V zahraniční novinkou rozhodně není, u nás ale ano a co tak sleduji, pomalu, ale jistě ji přichází na chuť stále více lidí. Jediné, co vás možná ze začátku odrazí je cena, která není úplně klasická za "ručník" - 550 Kč. Pokud ale využijte, stejně jako já, 20 % slevu, hned je to o něco veselejší.
Co jsem viděla ručník v akci u Tati, tak mě hrozně lákalo ho vyzkoušet. Přeci jen ta představa toho, že už nebudete potřebovat žádný odličovač očí a obličeje a postačí vám potom pouze micelárka na dočištění, to je super. Navíc já stále nenašla oční odličovač, který by mi 100 % vyhovoval a odlíčil všechny řasenky. Některé byl doslova nadlidský úkol dostat z řas dolů.
Tenhle ručník slibuje odlíčit veškerý make-up, i voděodolný, pouze za pomoci teplé vody. Zní to jako sci-fi a já se hrozně bála, že budu zklamaná. 
Před prvním použitím je nutné ručník vyprat. Uvádí se, že jej normálně můžete prát v pračce, ale já jsem ho vyprala v tekutém prášku v rukách tak, jak peru některé svetry atd. Ručník jsem potom vymáchala pouze ve studené vodě a lehce z něj přebytečnou vodu vymačkala, nekroutila jsem ho a nedělala bych to ani při dalším používání, bohatě stačí vodu vymačkat, je to šetrnější. Dala jsem ho usušit a těšila se, jak ho druhý den otestuji.
Schválně jsem ten den použila Estée Lauder Double Wear řasenku, která je opravdu držák a jen tak ji dolů něco nedostane. Potom jsem to zkoušela i s Maybelline Lash Sensational, která dolů taky nejde.
Než se dostanu k tomu, jak jsem s ručníkem spokojená, tak bych vám ráda ještě ukázala detailnější fotky. Ručník má tak akorát velikost. Odličuji se s ním celý pracovní týden, vždy tou čistou částí a tak akorát mi vyjde právě na těch pět dní, poté ho vyperu a jede se znovu.
Sám o sobě je ručník neskutečně hebký a měkký, úplně ideální na mazlení. Z jedné strany má delší chloupky, které by prý měly sloužit k jemnému peelingu. To nemohu posoudit, protože tuto stranu nepoužívám.
Z druhé strany jsou chloupky velmi jemné a huňaté. Právě touto stranou se odličuji a je nádherně hebká.
Ručník je focený už po dvou vypráních a 14 dnech používání. Jak můžete vidět, všechen make-up se z něj krásně vypere a vlákna se nijak nepoškodí.
Co se mi na něm hrozně líbí je fakt, že ho složíte na malinký kousek a bude to super věc na cesty. Teď už ale k tomu, co vás asi zajímá nejvíc, jak funguje. Pro holky na instagramu jsem točila video a rozhodla se, že ho zařadím i sem, protože přeci jen je lepší to vidět, než jen číst. Bohužel jsou videa tři, protože instagram nenahraje video delší 15 vteřin.
Zde jsem názorně předvedla, jak Double Wear řasenka drží a jak je chrpový odličovač od Yves Roscher naprd, protože jediné, co odlíčí jsou stíny, ale s řasenkou ani nehne, jak ostatně můžete vidět na videu.
Pak jsem sáhla po ručníku. Namočila jsem jeho část v opravdu hodně teplé vodě (a zjistila jsem, že je lepší horká voda, než pouze teplá, lépe odličuje, takže prostě zkuste, jaká teplota je vám příjemná). Ručník jsem také nechala dost mokrý, to jsou dvě hlavní věci, které byste měli udělat - teplá voda a hodně mokrý ručník. Poté jsem přiložila k oku a jemně kroužila. Na videu to může vypadat jako tahání, ale ručník je opravdu hrozně příjemný, nikde nic nedře a ani netahá, tlačte prostě tak, jak jste zvyklí a jak vám to vyhovuje. 
No a jak můžete vidět, make-up eraser naprosto skvěle řasenku odlíčil, bezezbytku. Ručník skvěle odlíčí i zbytek make-upu a to používám Double Wear od EL, což je taky pořádný držák. Vždy pak dočistím obličej micelární vodou a tamponek je jen lehce špinavý, dovedu si představit, že kdybych byla opravdu šíleně unavená a trochu čuně, stačilo by mi se odlíčit pouze ručníkem.

Netuším, na jakém principu to funguje ale vypozorovala jsem, že ručník jakoby nacucne veškerý make-up (a nepatle ho po obličeji, toho jsem se bála) a když ho pak peru, vidím, jak z něj všechno zase odteče. Voda je oranžová a ručník zase jako nový. Já investice nelituji ani trošku. Měl by vydržet až 1 000 vyprání, což je dost dlouhá doba a když si spočítám, kolik takhle ušetřím na očních odličovačích a odličovačích na obličej, tak se to slušně naskládá.

Za sebe ho můžu doporučit. Pokud bych měla najít nějaké mínusy, tak je to vyšší cena. Potom by pro někoho mohlo být nepříjemné, že voda musí být teplejší a pro hodně citlivý obličej by byl asi šetrnější nějaký olejový odličovač. Četla jsem i názory, že je to nehygienické, ale má pleť je náchylnější k akné a sem tam nějaký pupínek mám a nepozorovala jsem zhoršení, řekla bych spíše naopak, možná že někdy méně, je opravdu více. Jako velké pozitivum vidím i to, že na oči a obličej nepatlu zbytečně moc přípravků, když odličuji pouze vodou. 

Jsem hrozně zvědavá, jak ručník bude vypadat po delším používání a určitě vám dám vědět. Momentálně jsem ale maximálně spokojená.

Znáte tenhle růžový zázrak? 

You May Also Like

8 komentářů

  1. To vypadá fakt super. Sice 500 za malý ručníček ale co dokáže ti uštří několik lahví odličovačů, takže ve výsledku vyjde ještě levněji. Tohle se mi opravdu líbí a moc mě to láká, odličování je nadlidský horor. Já jsem zastánce že by toho člověk na sebe neměl matlat tolik, takže tohle mi přijde super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já čím jsem starší, tím víc se snažím všechno zjednodušovat a asi na tom přece jen něco bude :)

      Vymazat
  2. Já když jsem se o tomhle způsobu odličování dozvěděla, tak mi to přišlo jako nějaký trik, ale asi je to fakt malý zázrak:-) Cena je vyšší, na druhou stranu, když se sečte cena všech těch odličovačů, micelárek, tamponků, tak to taky není malá částka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem se hrozně bála, abych si to pak nevyčítala, že jsem "vyhodila" peníze za něco, co přece nemůže fungovat, protože je to prostě jako kouzlo :D

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. taky jsem tomu nevěřila, nedokážu pochopit, jak to může fungovat :D

      Vymazat
  4. Noooo to vypada skvele, ale ty jo takova cena, ale zda se ze se to vyplati.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. cena vyšší je, ale pokud opravdu vydrží tolik praní, tak se mnohonásobně vrátí, uvidíme :-)

      Vymazat

Ať se Vám tu líbí! :)