Londýnské nákupy aneb druhé Vánoce

by - 9:00


Konečně jsem se dostala k sepsání toho, co jsem si pořídila v Londýně. Jak už asi víte (a pokud sledujete můj instagram, tak jste už hodně věcí mohli vidět), strávila jsem tam týden přes Silvestr a Nový rok. V Londýně jsem byla už potřetí a rozhodně ne naposledy. Je to můj druhý domov a loučení se s ním je vždycky pěkně naprd :(. Zpět k věci, měla jsem vytvoření seznam toho, co bych si tam ráda pořídila, a tak nějak jsem tomu podřizovala nákupy tady v ČR v druhé půlce roku 2015, kdy už jsem věděla, že určitě pojedeme. Seznam jsem dodržela vlastně do puntíku, až na nějaké malé změny, ale o tom až v článku.

Určitě doporučuji, pokud někam budete cestovat a víte, že si tam chcete něco pořídit, si seznam vytvořit i s předběžnými cenami. Budete tak mít přehled, na nic nezapomenete a vyvarujete se i impulzivních nákupů (teda jak kdy...).
Myslím, že zaručeně nejvíce jsme nakoupili jídla. Jsem tu vždycky jak Alenka v říši divů, protože kvalita a složení potravin tady je bohužel diametrálně odlišné od toho u nás. V TESCU jsme byli pravidelnými zákazníky a po návratu do ČR to byla zase krutá realita našich "velice kvalitních" potravin...
Co se oblečení týče, to jsem vlastně nechtěla žádné, spíš jsem si říkala, že počkám, jestli mi něco padne do oka. A nakonec padlo. Přítel si koupil oblek a kravatu. Mně v Primarku padly do oka černé silonky, které jsem doma akorát všechny dotrhala a stejně jsem je potřebovala. Navíc jsou pevnější a moc příjemné. 
No a potom mi padl do oka tento "cardigan" nebo jak se to odborně nazývá. Prostě pletený kabátek s kožešinovým límcem, který je ve předu dlouhý. Byla to super koupě, neb z původních 16 liber mi u poklady bylo účtováno pouze 7 (aneb povánoční výprodej). Hned jsem ho také vynosila, protože první půlku našeho pobytu jsme měli víc jak 13 stupňů a krásně slunečno. 
Hrozně jsem se také těšila do Kika, kam jsem se chtěla podívat už hrozně dlouho. Měla jsem v plánu koupit si rtěnku z kolekce Rebel Romantic, ale tuhle kolekci tam vůbec neměli. 
Pořídila jsem si ale nakonec jinou rtěnku a korektor v nádherném světle-růžovém odstínů, který neutralizuje fialové kruhy pod očima.
Drogerie Boots byla taky povinná zastávka. Zde jsem chtěla vyzkoušet hlavně krém a tonikum od značky Simple. Krém na obličej jsem zatím jen vyzkoušela a zdá se mi skvělý, tak uvidíme. Pro co jsem šla ale na jistotu byly korektory od Collection. Už jsem si je kupovala při poslední návštěvě a psala na ně článek. Jsou naprosto skvělé, krásně kryjí a připomínají mi NARS
Druhým řetězcem drogerií je pak SuperDrug, kde prodávají své produkty britské YouTuberky. Já jsem si šla na jistotu pro konturovací sadu Tanya Burr a krém na ruce od Zoelly. Carmex je také moje stálice a akorát mi dochází ten, co jsem si tu kupovala minule, tak mi to pěkně vyšlo. 
Pokud budete mít čas, tak rozhodně doporučuji navštívit Debenhams a Selfridges. Já jsem byla jako v ráji. Jsou to oba obrovské obchodní domy na Oxford Street, napěchované značkovým zbožím. Co se mi hrozně líbí je fakt, že si to tam prostě procházíte a nikdo na vás nedotírá a nekouká jako na chudinku ala "ta si to těžko může dovolit", jak to dost často bývá u nás. 
Nicméně,  nepatřím mezi ty, kdo by si mohli dovolit oblékat se do návrhářských značek, takže jsem se s přítelem pouze pokochali a já si zde pořídila pumpičku na make-up od MACu. Né, že bych měla nějaký make-up od MAC, ale tato pumpička sedí na můj Estée Lauder Double Wear a mě už nebavilo to vylévání (a upatlávání) produktu z lahvičky.
No a potom jsem si chtěla koupit v Body Shopu zesvětlující kapky do make-upu, díky kterým nemusíte mít více odstínů, ale prostě si s nimi namícháte ten pravý "zimní". Jenže ouha, v celém Londýně vyprodáno, výpadek od dodavatele. Tak jsem se tak smutně procházela v Selfridges a prohlížela si stojan Charlotte Tillbury, kochala se, protože tahle značka má opravdu (nejen vzhledově) nádherné produkty. Druhý den jsem se tam vrátila pro rtěnku, protože mi prostě nedala spát. Určitě o ní ještě uslyšíte, toho se nebojte.
A na závěr článku jsem si nechala Victoria's Secret. S přítelem jsme byli domluvení, že si zde vyberu dárek k narozeninám a to se také stalo. Plus jsem si druhou věc pořídila sama, i když jsem to tak úplně neplánovala. Pokud budete na Oxford Street a chcete začít parádní blázinec, tak doporučuji tento obchod navštívit. Tolik spodního prádla a tolik mačkajících se lidí jsem už dlouho neviděla.
Přála bych vám alespoň si nějaký produkt od VS ohmatat, protože jsem tomu moc nevěřila, ale něco tak příjemného, nikde netáhnoucího a celkově pěkného, jsem už dlouho neviděla. Tomu tedy odpovídají i ceny, které nejsou úplně nejlevnější, ale to je vám asi jasné. 

A je to! Mám teď na nějakou dobu zase vybráno. Vzhledem k tomu, že mám hned po Vánocích v lednu narozeniny, tak je konec/začátek roku takový bohatší, zbytek se snažím nepřehánět, i když na jaře vždycky přichází limitky a nové produkty, tak je to těžký :-). Ale třeba teď tak poslední čtvrt rok se mi z oblečení nic nelíbí, nikde. Nějak na to nemám ani náladu, ani potřebu, ale to taky není na škodu.

Jak to máte vy, když někam cestujete? Děláte si seznam (alespoň v hlavě)? 

You May Also Like

5 komentářů

  1. Ta rtěnka vypadá hezky :) Když někam jedu, tak sice mám nějaký seznam, ale stejně vždycky odjedu úplně s něčím jiným :D
    HAUTE BASICS urban decay giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné nákupy:-) Nějaký seznam většinou mám, ale stejně se potom při nákupech víc řídím tím, co mi padne do oka:-) Jen škoda, že v hlavě musím nosit i to, abych nepřekročila váhu zavazadel, to pak člověka trochu limituje:-D

    OdpovědětVymazat
  3. Samé nádherné kousky, Kiko kosmetiku bych chtěla vyzkoušet :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné nákupy, krásné prádlo, určitě bych si taky chtěla nějaké to VS pořídit.. Seznam si dělám, je to lepší ale občas něco vynechám protože uznám že to zas tolik nepotřebuji. Kiko mám taky celkem ráda a to hlavně tvářenky. S tím jak tady popisuješ dotírání prodavaček a dohlížejících v obchodech a jejich blbé pohledy tady u nás mi leze taky pěkně krkem. Nikde jinde jsem se s tímhle nesetkala, proto do tady těch obchodů u nás nechodím. Ten kardigan se mi taky moc líbí a sluší ti.

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkné úlovky :-) . Já úplně miluju ty povánoční výprodeje. Sice využívám při nakupování slevové kupóny , takže umím za nákupy ušetřit, ale to povánoční "šílenství" má takové zvláštní kouzlo, takže se taky nechávám zlákat k nakupování :-D . Jen kdyby v obchodech nebylo pořád tolik lidí...

    OdpovědětVymazat

Ať se Vám tu líbí! :)