Vánoční dekorace DIY

by - 8:30


Dneska jsem si pro vás připravila nekosmetický článek, ve kterém vám ukážu část vánočních dekorací, které jsem letos vyráběla. Normálně vždy dělám svícny na vánoční stůl pro rodinu, ale to až později, aby neopadaly. Letos jsem však, kromě tradičního věnečku na dveře, dělala ještě dva tácky. Už loni jsem ukazovala, jak vyrábím svícny, takže pokud vás to zajímá, článek najdete ZDE. Doufám, že se vám mé výtvory budou líbit a třeba vás i inspirují k výrobě vlastních ozdob. Ač se to třeba nezdá, je to totiž opravdu jednoduché a ve výsledku ušetříte docela slušnou sumičku. 
Toto jsou vánoční svícny, které jsem dělala už předloni, ale dělám je v podstatě každý rok pro celou rodinu. Návod na ně najdete v odkazu nahoře.
Letos jsem opět vyráběla věneček na vchodové dveře. Loni byl ve fialovo-stříbrných barvách, letos jsem se rozhodla pro více přírodní. Věneček samotný jsem vyrobila za pomoci polystyrenového kolečka, na které jsem pomocí drátku navázala nastříhané větvičky z našich tújí, které máme na chatě. Jak věneček nazdobíte je jen na vás. My vždy předem nasušíme jablka a pomeranče, které jsou vděčnými ozdobami. Skořice, badyán, buráky a ořechy se také hodí, stejně jako šípky. Zbytek je jen na vás. Já většinu těchto dekoračních blbostí kupuji v květinářství, nebo v různých povánočních výprodejích, kdy koupíte pytlík baněk třeba za 10 Kč. 

Ozdoby na věneček přidělám pomocí tavné pistole a je hotovo. Pak už se jen modlím, aby na dveřích vydržel až do Vánoce. Naštěstí už (snad) přešlo to období, kdy se nám ztrácela i rohožka, takže pokud nebude mít někdo chuť na jablíčko, snad vydrží :-).
Tento malinký věneček jsem dělala mamce do práce na stůl a postup je úplně stejný, jako u toho velkého. Opět polystyrenové kolečko, drátek a větvičky. Ozdobila jsem ho tentokrát do fialovo-stříbra. To, jaké ozdoby na věnečky dám nikdy dopředu nevím. Prostě si tam naskládám, co se mi líbí, kouknu jak to vypadá, případně to změním a potom přidělám a je hotovo.
Letos jsem poprvé dělala i tácek ala adventní věnec. A pokud si netroufáte na klasický věneček, tak tohle určitě zkuste, protože je to naprosto jednoduché. Tácek jsem kupovala v Nanu Nana za 90 Kč. Větvičky jsou z jedle, která vydrží asi nejdéle a je krásně bohatá. Svíčky jsem koupila v Lidlu.

Výhoda této dekorace je, že je opravdu jednoduchá a pokud máte zahradu, tak i velmi levná. Nepotřebujete ani tavnou pistoli. Na tácek jsem naskládala svíčky a obskládala je větvičkami tak, jak se mi to líbilo. Potom jsem přidala šípky, oříšky, šišky, skořici...co chcete. Spousta dekorací je prostě posbíraných venku. Vypadá to pěkně a jak si to tam naskládáte, tak to proste budete mít. Důležité je, aby se to líbilo vám.
V kuchyni máme ještě jeden větší tácek, který také zdobíme podle období, a protože mi zbyly větvičky, nazdobila jsem i tento. Postup je úplně stejný - naskládané větvičky a na to položené/zastrkané ozdoby podle toho, jak se nám to líbilo.

Tak co, vyzkoušíte něco? Nebo už si také doma vyrábíte vlastní ozdoby? Ty ceny v obchodech jsou totiž kolikrát vážně šílené!

You May Also Like

3 komentářů

  1. Nádherné, ten tácek si určitě udělám protože se mi hrozně líbí a je to jednoduché. pokud člověk bydlí na vesnici nebo někde na konci města, dá se zcela zdarma vykouzlit ledacos. Já jsem vyráběla akorát věnec který jsem zdobila přírodní formou a to kolečka pomerančů, skořice, badián apod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já sice bydlím ve městě, ale naštěstí máme chatu se zahradou, ale i tady ve městě se dá nasbírat spoustu drobností docela snadno a ono ty přírodní věci jsou stejně ve výsledku nejlepší a hodí se všude :)

      Vymazat
  2. Jee to je krása! Všechno se mi moc líbí! :) U nás takové dekorace vyráběla vždycky mamka - ta je na to hrozně šiková!, ale tento rok si ještě nenašla čas, takže prozatím nemáme nic, ale ono to přijde! :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovědětVymazat

Ať se Vám tu líbí! :)