Pandí příběh aneb mé kruhy pod očima

by - 23:05

Zdravím!
Dneska to bude tak trošku osobní kosmeticko-nekosmetický článek, který mám rozepsaný a nachystaný už hodně dlouho, ale až nyní jsem se dostala k tomu ho dodělat, a řekněme i odhodlat se ho zveřejnit. Někomu to může přijít hloupé, ale pokud vás trápí také nějaká ta "nedokonalost", díky které se úplně necítíte věřím, že mě pochopíte. A ráda bych také tímto článkem pomohla lidem, kteří mají podobný problém jako já. Pokud vás zajímá více, rozepsala jsem se v pokračování článku.
Již od narození mě trápí tmavé a geneticky dané kruhy pod očima, doprovázené (dříve, nyní po používání očních krémů už ne) váčky. Už když se mnou máma chodila k dětské lékařce, ta se vždy ptala, zda dobře spím atd. Jako dítě tohle neřešíte, neuvědomujete si to a je vám to krásně a nevědomě jedno. 
Uvědomovat jsem si to ale rázem začala na základní škole (a to jsem narozená v lednu 1991, kdy ještě něco jako "šikana" oficiálně snad neexistovalo). Tady bych ještě měla říct, že jsem nikdy nebyla ráda středem pozornosti a patřila jsem spíš k těm tišším dětem. S tím, jak jsem "vypadala" jsem dokonale zapadla do kolonky "jiná" = divný = posmívejme se. 
Musím říct, že jsem si užila dost, i když dnes jak tak koukám na to, co se ve školách děje, tak jsem se vlastně měla ještě dobře...
Tak tedy přišlo mé uvědomění si, že vypadám jinak, že to není pěkné (výhoda malého dítěte je, že vnímá co je pěkné a co ne podle okolí, musí se to naučit a já jsem své kruhy pod očima brala jako samozřejmost, jako že ke mě patří, až do té doby, než mi okolí ukázalo opak). Přežívala jsem tak první stupeň základy, kdy jsem byla v podstatě outsider s pár kamarády a na druhém stupni jsem hledala, co se s tím dá dělat, jak vypadat tak, jako ostatní. 
A tak vlastně začala má "make-up story". Protože to bylo právě na základce na druhém stupni, v době, kdy ještě rady na internetu prakticky neexistovaly a jediné, z čeho se dalo čerpat bylo Bravo Girl, kdy jsem si pořídila první pudr ve snaze zakrýt s ním kruhy pod očima. No patlala jsem toho na sebe hodně a stejně to nefungovalo. Tady musím ještě říct, že nebýt toho, že jsem hledala něco, čím překrýt kruhy, asi bych se rozhodně nemalovala celou základku. Máma měla rtěnku a stíny a malovala se jen na Vánoce, a já neměla potřebu se nějak vylepšovat, chtěla jsem jen překrýt to, díky čemu jsem si nepřipadla jako já...Později jsem objevila korektor, v té době jediný co byl - Miss Sporty v tyčince a zkoušela to s ním. To už bylo lepší, ale zase to bylo hrozně vidět. Zkoušela jsem i nějaké no name make-up, ale to byla katastrofa, protože jsem to s ním neuměla...
V devítce jsem se už s pomocí pudru, korektoru a řasenky cítila líp. Před kamarády jsem si připadla více svá a tím se měnilo i mé chování, trochu jsem se otevřela okolí. 
Na střední jsem používala i make-up od Miss Sporty, ten modrý "So Clear" a začala pomalu objevovat i stíny a podobně. A začalo mě to bavit. Už jsem se nemalovala proto, že jsem "musela", ale protože mě to i bavilo. (Víte, co mě vždycky pobaví? Reklama na korektor s modelkou s naprosto dokonalou pletí...:))
Ale ještě zpět k tématu. Dneska je mi 24 a rozhodně nejsem v kosmetice nováčkem. Vyzkoušela jsem toho hodně. A dospěla jsem, prošla jsem si spoustu věcmi a "otrkala" se. Naučila se vnímat svět trošku jinak v jiných hodnotách. Ale to, že si bez korektoru připadám nesvá (něco jako byste se bavili s kamarádem, ale stáli před ním nazí), se nezměnilo. Ten pocit je jiný, už z toho nešílím, prostě to tak je, ale pořád tam je. To jsem totiž já. Nelíčím se pro to, abych před okolím vypadala jinak, líčím se proto, že mě to baví a pro můj osobní pocit, protože i to jsem já. Doma chodím nenalíčená, pokud zrovna nezkouším nějaký nový produkt, už to beru prostě jinak, nepřijdu si kvůli tomu špatná, jen jsem jiná. 
Ale tenhle problém, nebo jiný, trápí spoustu dalších žen a dívek, není to nic, za co bychom si měli připadat špatní, každého něco trápí, ať už velký nos, pihy nebo vlasy...Jde o to, jak se vnímáte a já jsem moc ráda, že se mi podařilo tohle v sobě změnit k lepšímu a doufám, že to bude i nadále mít pozitivní vývoj.
Pokud jste dočetli až sem, tak vás obdivuji a děkuji. Na závěr bych ještě ráda uvedla pár produktů a tipů, které se mi osvědčily a třeba pomůžou i vám:
S make-upem
  • Pokud pod oči používáte korektor, pak sahejte po tekutém. Korektory v tyčinkách či tuhé korektory se mi moc neosvědčily a jsou hlavně hrozně vidět. 
  • Korektor pod očima nanáším raději v menší vrstvě a přidám, pokud je to málo, velká vrstva nevypadá pěkně.
  • Korektor také vždy zapudruji, vydrží tak déle a neslévá se do nepěkných vrásek.
  • Pokud používáte korektor, potom vždy používejte také oční krém. Já jen používám večer a vidím opravdu velký rozdíl. Oční okolí je hladké, hydratované a korektor lépe drží a vydrží.
  • Pitný režim je taky důležitý. Já jsem na tohle lajdál, ale musím uznat, že pokud piju pravidelně více vody, kruhy jsou světlejší. 
  • Pokud vás trápí i váčky pod očima, doporučuji oční krém od Ryoru, který používám už druhým rokem a jsem s ním moc spokojená - ZDE
  • Mými oblíbenými korektory jsou Fit me od Maybelline, Lasting Perfection od Collection a z těch dražších potom Estée Lauder Double Wear a nově i NARS Radiant Creamy Concelar
  • Na neutralizaci fialových odstínů se dají využít i barevné korektory - žlutý či losový pomáhají, ale je nutné přes ně dát ještě klasický korektor. 
  • Vybírejte si pod oči světlé korektory, ale pozor, ať nejsou moc světlé, protože pak si vytvoříte na svých kruzích ještě nové "světlé" kruhy.
No a rada na závěr zní: Nečekejte a nehledejte zázraky. Pokud vás trápí tak výrazné kruhy pod očima jako mám já, prostě se jich nezbavíte ani je nikdy úplně nezakryjete. Budou s vámi napořád a musíte se s nimi naučit žít a "bojovat" s nimi. Já vím, že jsem prostě panda a tak to bude, jsou i horší věci.
Pokud vás trápí něco podobného a máte nějaké rady a tipy, budu moc ráda, když se o ně podělíte v komentářích.
P.S. Trošku mě ke zveřejnění tohoto článku dokopala i nedávna sebevražda 13leté dívky. Taky byla jiná a pravděpodobně šikana ji zahnala až tak daleko. To přeci není normální, děti na sebe nemají být zlé a už vůbec by se to nemělo jen tak přecházet...

You May Also Like

8 komentářů

  1. Aj mňa šokovalo, ako vedia byť na seba deti kruté a zlé a potom si siahajú na život :-(....dúfam, že sa to mojím deťom nestane.... čo sa týka kruhov pod očami, tak mne ostali ako pamiatka po tehotenstvách a pôrodoch a k tomu ma ešte trápia fľaky na brade po vyrážkach....ale ten naj korektor ešte nemám, ešte ho stále hľadám.... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no já si vždy říkám, jak bych ráda své děti vychovala tak, jako jsem byla já a pak vidím kolem sebe jak to chodí a říkám si, jak budou pomalu za exoty, když se budou chovat slušně a v mezích a mít nějaký respekt, je to smutný...hledání toho nej korektoru je nekonečný :) jak jsem psala, nenašla jsem ještě nic, co by 100 % fungovalo a nevypadalo to šíleně, zatím mi nejvíc sedí Estée a Nars, Fit me taky není špatný a je cenově dostupnější

      Vymazat
  2. Já používám na kruhy pod očima krém od eucerinu a taky mi pomáhá. :-)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem třeba hrozně dlouho zapomínala na péči a hledala pořád jen něco z make-upu...až co jsem byla starší jsem pak přišla na to, že když nebudu mít dobrý "podklad", tak ni nepomůže nic...já mám oční krém zatím oblíbený ten Ryor, Eucerin si tedy píšu na seznam vyzkoušet :-)

      Vymazat
  3. Přesně - nikdy se to nedá zakrýt úplně, ať se použije, co se použije. A to extra tmavé kruhy pod očima nemám. Ale i ty, co mám, stačí a prostě.. vždycky půjdou vidět. :)
    My Make-up Store - GA

    OdpovědětVymazat
  4. Kruhy pod očima trápí spoustu lidí, ale spíše než to zakrývat je dobré zjistit příčinu a případně i léčit, vyzkoušet můžete třeba i různé babské rady viz.: zde a korektor a podobně nechat až jako poslední možnost. Pokud to nemáte genetické, tak je velká pravděpodobnost, že by něco z toho mohlo pomoci.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahooj, ani nevíš jak moc mi tvůj článek mluví z duše. Také jsem měla kruhy pod očima už jako dítě a to jsem vůbec neřešila a žila si šťastné dětství. Ale v pubertě se k tomu přidalo ještě akné a já jsem byla terčem hrozných posměšků :/ Tak jsem začala používat make-up a psychika se zlepšila. Teď jsem ale narazila na tuhle metodu a opravdu hodně o tom přemýšlím. Slyšela jsi už o tom někdy?

    OdpovědětVymazat

Ať se Vám tu líbí! :)