My mobile phones aneb Jak šel čas

by - 9:00

Ahoj!
Před nějakou dobou jsem viděla na Instagramu fotku od uživatele, kde ukazuje něco jako svou "mobilní evoluci". Moc se mi to líbilo a rozhodla jsem se, že něco podobného vytvořím taky, protože, přeci jen, za měsíc a něco mi bude 24 a vyrůstala jsem v době, kdy mobilní telefon byl ještě správná cihla. Dneska už jsou mobily někde úplně jinde, co si budeme povídat. A budu moc ráda, když mi napíšete, jaké mobily jste měli vy a který byl třeba pro vás taková ta největší srdcovka. 


Můj první mobil vlastně nebyl úplně můj. Byla to tahle opravdu těžká cihlička od Siemensu s dvouřádkovým displejem a mega anténou. Oficiálně byla i prvním mobilem, co jsem doma měli a já jsem ji měla vlastně jen na ŠVP ve čtvrté třídě.


Kdo by si nepamatoval tuhle památeční Nokii? Byla bratra a já jsem ji podědila, když jsem na základce nastoupila na druhý stupeň. Vrcholem všeho byla hra "had", kterou prostě chtěli pařit všichni a pak taky možnost poslat si na displej obrázek! No hustý prostě!


Barevný displej? No to byla fakt frajeřina a tahle Nokia, která se dala koupit buď šedá, růžová nebo modrá, ještě blikala, když vyzváněla, jako fakt! Tohle je oficiálně můj první mobil a dodneška funguje, používá ho babička, sice jen na volání, ale funguje bez problémů. Mobil jsem dostala od taťky asi ve 14 k narozeninám. Nejen, že se sem daly nahrát už nějaké obrázky, ale i vyzvánění, prostě wow!


Z Nokie jsem přesedlala na Samsung, u kterého jsem doteď. Toto stříbrné véčko byla taky velká frajeřina a hádejte co! Mělo to i foťák! I tenhle mobil mám ještě doma a v pohodě funguje. Měla jsem ho moc ráda a kupovala jsem si ho sama asi za 500 k prodloužené smlouvě tenkrát ještě u Eurotelu. 


Vysouvací telefony? S bluethoothem, možností nahrát si tam a přehrávat písničky? Internetem? Další frajeřina. Tohohle krasavce jsem dostala za celou 1 Kč, když jsem přecházela od Eurotelu a bylo to někdy ve druháku na střední. Byl skvělý, opět i s foťákem a byl to první mobil, na kterém jsem si začala přehrávat písničky. 


A pozor, přichází vrchol - dotykový displej! Samsung Jet jsem dostala k narozeninám ve třeťáku na střední. Mělo to geniální foťák a již zmiňovaný dotykový displej. Spoustu her, možnost SD karty a prostě byl to namakanej mobil. 


No a mým posledním a současným mobilem je Samsung Wonder, který mám necelé dva roky a chystám se ho už dobrý rok reklamovat. Je to můj první telefon s operačním systémem Android a jsem si jistá, že i poslední! Ten mobil sám o sobě je skvělý, líbí se mi jak vzhledově, tak tím, co umí, to mi prostě vyhovuje, ale ten Android! Poslední rok se mi restartuje tak třikrát denně, seká se, přestává fungovat displej, nejdou mi přijmout hovory, odpojuje se od sítě, odesílá zprávy třeba třikrát a mohla bych pokračovat...


No a vzhledem k tomu, že Android už opravdu nikdy, díky zkušenostem svým i ostatních, rozhodla jsem se investovat do iPhonu. Mám již nějakou dobu iPad a jsem s ním maximálně spokojená. Nechci ani Android ani Windows, takže iOS je pro mě jasnou volbou a příští rok bude můj.

A jaký mobil vyhovuje vám?


*obrázky pocházejí z google.com


You May Also Like

4 komentářů

  1. Tu Nokii s antenkou jsem mela taky :D Po ni vecko LG(des), vecko Samsung. Pak dotykovy LG Prada, drahy jak prase a priserny :( Ted mam HTC Wildfire S pres dva roky, ale uz silene blbne.
    Pekny clanek;)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Já miluju svojí Nokii 625.Je hezká a zcela mi vyhovuje, ale nevím, co se stane jednou až odejde, ale to předbíhám mám ho od března. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na Nokie jsem také slyšela chválu, ale já už tomu prostě nevěřím :( ať ti funguje co nejdéle! :))

      Vymazat

Ať se Vám tu líbí! :)