RECENZE - štětce na oči PetraLovelyHair

by - 13:17

Ahoj!
Dneska mám pro vás recenzi, která si myslím, že by vás mohla zajímat. Řeč totiž bude o štětcích na oči od Péti z LovelyHair. Pokud se alespoň trošku orientujete v českém blogerském prostředí, tak Peťu prostě musíte znát. Už je to nějaký pátek, co začala prodávat vlastní štětce a koncem roku přidala také sadu štětců na oči, kterou jsem dostala od přítele k Vánocům. Za tu dobu jsem měla možnost ji pořádně prozkoušet a dneska bych se ráda podělila se svými dojmy.

Sada vám dojde v praktickém pouzdře, které je pěkně pevné a bude se s ním dobře cestovat. Jen trošku smrdělo, ale pár dní na balkóně a zápach je pryč :).
Balení obsahuje 6 štětců určených na oči. Štětce jsou růžovo-černé a dojdou vám ještě v ochranném igelitu.
Co se kvality rukojetí týče, je skvělá. Dobře se drží, nejsou ani moc klouzavé, ani hrubé, kovová část dobře drží, neviklá se a hravě vydrží i mytí štětců. Vzhled štětců se mi líbí, i když mám pořád pocit, že jsou špinavé, protože ta růžová je taková jakoby zapraná.
Celkově se mi z celé sady zamlouvají 4 štětce a ke dvěma mám mešní, ale spíše osobní, výhrady. Jaké, k tomu se hned dostanu, ale vezmeme to postupně. 
Každý štětec také obsahuje logo Peti s názvem a označením štětce (P01-  P06). Pěkný detail, který se mi líbí.
Štětec P01 je dle oficiálního popisu "štětec na nanášení očních stínů na celé víčko, velmi vhodný i na zapečené stíny, nebo spodní linku". 
Co je důležité uvést je fakt, že štětce jsou syntetické a to je také jeden z důvodů, proč mi konkrétně P01 a ještě jeho jeden kolega zas tak moc nevyhovují. Pro mě jsou příšerně pevné a pudrové stíny s tím prostě skoro nenaberu a hrozně to s ním práší a opadává. 
Časem jsem se naučila jakž takž ho na pudrové stíny využít, když mám jiné své štětce špinavé, ale jinak na tohle kamarádi moc nejsme. Na co jsou naopak tyhle pevné umělé štětce fajn, jsou krémové stíny ala Color Tattoo.
P06 je dle oficiálního popisu "plochý štětec na oční stíny, vhodný na nanášení stínů na celé víčko, na nanášení báze a krémových očních stínů i korektoru pod oči".
A přesně tohle je ten druhý kolega, který mi zas tak nevyhovuje. Mám u něj stejný problém. Moc umělý, moc tvrdý, pudrové stíny s tím skoro nenaberu. I když přeci jen tento delší je o fous lepší. Opět ideál na Color Tattoo.
Štětec P02 je určen na blending stínů či na rozjasňovač. Je krásně jemný a funkční. Používám ho, ale přeci jen raději sáhnu po svém Hakuro z kozy, který je více hustý a má pro mě lepší tvar do špičky. 

Hakuro H77 z kozy a jeho tvar do špičky

Já bych klidně štětec udělala ještě o fous hustší, to, že mi nevyhovuje zrovna tenhle tvar, i když jsem schopná s ním stíny ztratit, je už moje věc. 
Jako další tu mám P05 pencil neboli tužkový štětec, který je super na nanášení stínu do záhybu oka. Tohle je můj favorit z celé sady. Je krásně hustý, dobře střižený a jemný a sahám po něm rozhodně nejčastěji. 
Dá se v pohodě použít i pro spodní linku nebo v nouzi když spěchám jsem schopná s ním naplácat stíny i na celé víčko i je pěkně rozmazat.
No a poslední dva štětce jsou pevné a menší než předešlé. Tento s plastovým krytem má číslo P04 a je určen na oční linky. 
Je hodně pevný a já osobně ho používám spíše do vnitřního koutku. Linky mi s ním zas tak moc nejdou. Jinak je ale fajn, prostě obyčejný štětec na linky v tomhle tvaru. 
Jako úplně poslední je tu štětec s číslem P03 - tedy zkosený štětec na oční linky. Po tužkovém štětci je tento můj druhý nejoblíbenější a linky se s ním kreslí opravdu dobře. Je krásně malinký a pevný, takže s trochou (u mě s obrovskou) dávkou trpělivosti s tím linku nakreslí každý. 

Pokud bych to měla tak nějak celé shrnout, můj první dojem ze štětců byl trošku zklamání, protože jsem od nich čekala hrozně moc. Zklamaná jsem byla ale hlavně proto, že jsem se nejvíc těšila na ploché štětce na stíny, které teď využiji pouze na ty krémové (což třeba vám může klidně vyhovovat i na pudrové stíny). Časem jsem si na ně zvykla a celou sadu hodnotím určitě kladně. Štětce jsou fajn a záleží jen na vás, jaké máte preference a jak zrovna vám bude který vyhovovat. Jediné, co bych celé sadě vytkla je trošku zapáchající pouzdro a chudší blending štětec. Jinak jsou pevné a nepelichají. Kdybych chtěla hodně rýpat, ještě bych asi brala trošku jinou barvu, proti růžové nic nemám, ale tahle je taková zvláštní. 

Sadu koupíte na eshopu LovelyHair za 690 Kč, často ale bývají různé slevy. 

Máte se štětci od Peti nějaké zkušenosti? A jaké štětce vyhovují na oči vám?

You May Also Like

4 komentářů

  1. Mne sa tie stetce vobec nepacia :-( Vyzeraju byt take tuhe, umele, leskle hladne stetinky, blee. Moje najoblubenejsie na oci su Sigma, Zoeva a Hakuro. A jeden najlepsi a najlacnejsi - Catrice okruhly a na druhej strane sikmy. To je jeden suprovy stetec! Skus ho pozriet, nechapem, ze som na neho este nevidela recenziu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s tím tvým popisem souhlasím u těch dvou plochých, ty jsou opravdu tuhé a moc hladké a stíny se do nich prostě nedostanou a na nic jiného než na krémovky prostě moc nejdou :( Hakuro je také stále můj favorit :)

      Vymazat
  2. A zabudla som, na linky ma tiez Catrice velmi dobry. Nie je tento hruby?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten oboustranný na linky od catrice mám a jsem s ním spokojená, je fajn :) tenhle hrubý není, ale je fakt, že by lehce tlustší být mohl, když je hodně opatlaný od linek tak je docela ostrý

      Vymazat

Ať se Vám tu líbí! :)