POROVNÁNÍ: Real Techniques vs. Joursna (Ebay) štětce

by - 19:07

Ahoj všem!
Dneska tu pro vás mám článek, který by vás mohl zajímat, hlavně pokud sháníte levný a přitom kvalitní štětec. Už loni na podzim jsme si z ebay objednala štětec ala Real Techniques a teď koncem ledna mu přikoupila originálního brášku. Oba jsem je pořádně prozkoušela, vyprala a mám pro vás jejich srovnání. Tak jdeme na to! :)

růžový - Ebay, zlatý - Real Techniques
Na štětce značky Joursna z Ebay jsem narazila úplně náhodou a docela se mi zalíbily, říkala jsem si, že by se mi takový hodil a že proč to nezkusit, a tak jsem si ho pořídila. Našla jsem prodejce, který tento štětec nabízel za nějaký 50 Kč, což je opravdu prd a na výběr měl jak růžovou, tak modrou i zlatou variantu a hned asi 4 tvary štětců. Zvolila jsem klasický zakulacený a čekala, až mi dojde. A taky že v pořádku došel, asi do 3 týdnů a já byla velmi mile překvapená.
On je to totiž moc fajn štětec a když si k tomu přidáte ještě to, že se jeho cena pohybuje od 40 do 60 Kč, tak je to pohádka. Štětec je krásně hustý, jemný, štětiny drží i po vyprání (a ne jednom) a ani rukojeť se nějak nehýbe. Jediné co mu malinko, ale opravdu je malinko ubírá na kráse je to, že není úplně ideálně souměrný, ale ten rozdíl je opravdu nepatrný. 
Koncem ledna jsem se konečně odhodlala a objednala si pravý Real Techniques štětec od Káji z eshopu. Chtěla jsem ještě jeden štětec na make-up k mému Hakuro, abych je mohla v klidu prát a střídat. Do druhého dne jsem ho měla doma a mohla porovnávat. Real Techniques má trošku odlišný tvar, jinak je stejně dlouhý i stejně těžký. Gumová část je lehce odlišná, u RT je více gumová a u Joursna štětce více umělejší. Štětiny jsou srovnatelně husté, jediný rozdíl vidím v tom, že RT je více jakoby jemnější a u růžového štětce jsou štětinky více umělé, přesto to nic nemění na jejich jemnosti. 
vlevo Real Techniques, vpravo Joursna
Jak vidíte, tvarem se štětce liší, ale hustotou moc ne a sem tam nějaká štětinka trčí z obou, avšak nevypadávají ani z jednoho. Z fotky je vidět i to, že RT má štětinky lehce jemnější.

I z této fotky jde poznat, že štětiny jsou z jiného materiálu. Když to shrnu, Real Techniques stojí okolo 300 Kč a Joursna seženete okolo 50 Kč, což je podstatný rozdíl. Pokud ale nejste extra nároční, bohatě si vystačíte se štětcem z Ebay. Já osobně můžu oba s čistým svědomím doporučit, protože jsou oba fajn a i když je RT o fous lepší (což je fajn, kvalita aspoň odpovídá ceně), klidně bych si vystačila s jeho dvojníkem.

Štětec z Ebay jsem kupovala od tohoto prodejce a můžu ho vřele doporučit, četla jsem, že někomu nedošel, mně naštěstí dorazil hned a bez problémů.

You May Also Like

3 komentářů

  1. Za tu cenu musí být vynikající a asi už vím co si jako další věc pořídím, tento štětec :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek, zrovna dneska jsem si založila účet na Ebay, tak si tento štětec nenechám utéct :-)
    Na mém blogu právě probíhá giveaway, budu moc ráda, když se také zapojíš > http://www.chicoco.cz/2014/02/giveaway.html ♥

    OdpovědětVymazat

Ať se Vám tu líbí! :)