NARS Audacious Lipstick: NATALIE

by - 13:37



Nechápu, jak může ten čas tak letět, ale děsí mě to! Jaro nám pomalu, ale jistě klepe na dveře a já jsem si v poslední době oblíbila rtěnku, o které vám chci dneska napsat, právě kvůli její barvě. Rtěnky NARS Audacious jsou u nás k dostání už od podzimu, já jsem si jako první pořídila odstín "Vera", což je taková podzimní fialová barva (recenze časem také bude). K Vánocům jsem potom dostala odstín "Natalie", který vám dnes ukážu a který mi přesně evokuje jaro a dobrou náladu (kterou teď potřebuji jako sůl). A dáme se hned do toho!
NARS rtěnky patří bez debat k těm drahým a řekněme luxusním. A také jsou extrémně nefotogenické. Balení Audacious rtěnek je vymazlené, ale černé, lesklé, takže vyfotit ho tak, aby výsledek odpovídal skutečnosti je takřka nemožné. Moc se mi ale líbí svou jedinečností. Je hranaté, poměrně těžké a magnetické, takže vás to nutí si se rtěnkou pořád hrát.
V Sephoře je k dostání docela dost odstínů, ale rozhodně ne všechny, což je škoda. Jsem ale ráda, že "Natalie" patří k těm, které se u nás koupit dají. Rtěnky mají 4,2 gramů a rozhodně doporučuji jít si alespoň to super balení omrknout osobně. Co se mi na rtěnkách dál líbí jsou jejich názvy podle ženských jmen, přijde mi to trefné a škoda jen, že své jméno jsem v jejich kolekci nenašla. 
No není to krása? Detail v podobě vyrytého nápisu NARS je už jen takovou třešničkou na dortu. Odstín bohužel úplně neodpovídá skutečnosti, ale lépe mi vyfotit prostě nešel. Natalie je krásná, šťavnatá růžovo-korálová barvička, která mi evokuje jaro a pozitivní náladu. Moc se mi líbí jak je a zároveň vlastně není výrazná. Zaujme, ale není to vyloženě takové to "ježiši, ta má červenou rtěnku", jestli mi rozumíte. 
Co se samotné rtěnky týče, je dokonale pigmentovaná a pěkně krémová, i když rtěnky od Lorealu mi přijdou o něco příjemnější svou texturou. Nezalézá mi do vrásek a nerozpíjí se. Vydrží poměrně dlouho, po delším nošení se vytrácí rovnoměrně a na rtech pořád nějaký nádech barvy zůstává. Lehce vysušují, rozhodně více, než rtěnky od Lorealu. A zjistila jsem, že nejlépe se mi nanáší štětečkem na rty, vyhovuje mi to více a i nanášení je příjemnější tím, že rtěnky jsou méně krémové, než jsem zvyklá.
Příjemná je i parfemace, která není vtíravá, ale je specifická. Rtěnky jsou matné, neobsahují shimmer. Tím, že jsou matné jsem už dopředu tušila, že budou asi vysušovat, naštěstí to není nic hrozného a chce to rty pořádně hydratovat a mít je při nanášení hladké. 
No a tady už samotná barva v celé své krásné. Jak už jsem říkala, ve skutečnosti to umí rozbalit ještě mnohem lépe.
V Sephoře seženete jak přirozené odstíny, tak také výrazné, takže si vybere každý. 
Pokud bych to měla celé nějakou shrnout, nelituji toho, že jsem si koupila jednu a druhou si přála k Vánocům. Rtěnka mi vyhovuje, ovšem přeci jen mám pár věcí, které bych já osobně vytkla. Začnu balením, to se mi moc líbí, ale někdy je trošku nepraktický jeho hranatý tvar a hmotnost, je opravdu těžké. Mně osobně by byla příjemnější i trošku větší krémovost rtěnek, tahle mi přijde sice pořád pěkně krémová, ale už se řadí k těm sušším. A co se výdrže týče, asi bych k ní neměla co dodat, kdybych se nezamilovala do L´oréal rtěnek a nebyla ohromená jejich výdrží, NARS je určitě o malinko méně odolnější. 

NARS Audacious rtěnky stojí v Sephoře okolo 800 - 900 Kč, takže pokud se vám nechce investovat tolik do rtěnky, jako alternativu bych určitě viděla již několikrát zmiňované Loreal rtěnky. Sice nenajdete stejné odstíny, ale i v jejich kolekci se dá vybrat.


Já momentálně po "Natalie" sahám poměrně často a zlepšuji si tím svoji náladu a snažím se naladit na jaro a dokopat se k produktivitě. 

Rtěnku bych doporučila spíše kosmetickým nadšencům. Já nelituji toho, že je doma mám a určitě je využiji, ale rozhodně se bez nich dá přežít a najít i levnější (a možná pro někoho i lepší) alternativa. Čekala jsem od nich malinko více, i tak ale rozhodně nejsou špatné.

Znáte tyto rtěnky? Jaká je vaše nejoblíbenější rtěnka, co jste vyzkoušeli?

You May Also Like

1 komentářů

  1. Krásná rtěnka! Jak ten odstín, tak ten nápis vyrytý v ní.. Nádhera :-) Skills of Art

    OdpovědětVymazat

Ať se Vám tu líbí! :)